DISTRIBUIȚI

Inainte să te grăbești să-ți reorganizezi dulapul cu haine, să pui la păstrare costumul de baie și să scoți în față trench-ul, botinele și umbrela de ploaie, gândește-te că sunt încă locuri în Europa unde vara nu se dă plecată. Mai mult decât atât, în septembrie și octombrie e momentul ideal să pleci într-o vacanță la plajă, fără să fie nevoie să suporți călduri sufocante și chiar să plătești mai puțin decât în plin sezon estival. N-am descoperit noi apa caldă, cum se spune, dar acum câteva zile m-am întors din cea mai bună destinație pentru plajă din Europa și nu-i chip să mai țin ascunse fotografiile, poveștile și sfaturile TravelGirls.

Dacă m-ar fi oprit cineva pe stradă să mă întrebe care cred că e cel mai bun loc pentru plajă și bălăceală aproape de casă – a se înțelege Europa, n-aș fi stat mult pe gânduri și aș fi spus Coasta de Azur – Nisa, Coasta Amalfi sau Creta. Nici în ruptul capului nu aș fi crezut că Portugalia se poate mândri și cu așa ceva. Ei bine, uite că poate și nu o dată, ci de două ori pentru că la sfârșitul lunii august, Algarve a fost aleasă pentru a două oară consecutiv cea mai bună destinație pentru plajă din Europa.

Asta s-a întâmplat la World Travel Awards, supranumite Oscarurile turismului, unde an de an, în urma unui proces de votare, e premiată excelența în turism. Și pentru că aveam să stăm 8 zile în Portugalia și nu puteam nicicum hotărî ce să vedem între Porto și Algarve, premiul ăsta a înclinat serios balanța și am decis că 2 zile mergem la plajă.

Nu uita să îți protejezi pielea cu loțiune cu SPF (factor de protecție) cât mai ridicat!

Algarve e cea mai sudică regiune a Portugaliei așa că îți imaginezi că aici soarele strălucește din plin tot timpului anului și vremea e numai bună de plajă și baie în ocean 6 luni pe an. Portughezii nu o duc prea bine din cauza crizei și poate că ăsta e motivul pentru care mulți vin aici în vacanță și nu pleacă în străinătate deși, dacă mă întrebi pe mine, îți spun că nu văd niciun alt motiv pentru care să o facă, mai ales că au plaje pentru toate gusturile. Altfel americanii în șlapi, francezii și nemții sunt cei mai numeroși în stațiunile de aici. Români am văzut cât să-i număr pe degete.

Cum ajungi în Lagos – Algarve?

Există un aeroport în regiune, la Faro dar din România nu sunt curse directe. Cea mai bună variantă este cu avionul până în Lisabona și apoi cu autocarul, trenul sau cu mașina închiriată până la ocean, într-una din numeroasele stațiuni. Din București poți să zbori la Lisabona (zbor direct) fie cu Blue Air (din iunie 2016), fie cu Wizz Air – prețurile pornesc de undeva de la 70-75 de euro (dus-întors) și cresc în funcție de companie, perioadă și… noroc.

Din Lisabona eu am mers cu autocarul – 4 ore-4 ore și jumătate – până în Lagos pentru că e cea mai ieftină și rapidă variantă. Sunt două companii care merg până în sudul Portugaliei iar biletul este aproximativ același – 20 de euro până în Lagos. Cu Renex–  la autogara Oriente (stație de metrou cu același nume) am plecat spre Algarve iar cu Eva Transportes– autogara Sete Rios (stația de metrou Jardim Botanico) m-am întors. Ambele companii au autocare bune și internet gratuit dar experiența cu Eva a fost mai plăcută, pentru o diferență de preț de doar 0,50 euro. Autogara din Lagos (pentru autocarele Eva) este vizavi de Marina.

Salvează și printează: orare Lisabona – Lagos și retur cu Renex; orare Lisabona – Lagos și retur cu Eva Transportes.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/plaja/cea-mai-buna-destinatie-pentru-plaja-din-europa.html

DISTRIBUIȚI