DISTRIBUIȚI

Multă vreme am refuzat ideea de a merge pe litoralul turcesc din câteva motive bazate mai degrabă pe prejudecăți. Cum nu ne place să stăm închise într-un complex hotelier ci apreciem mai degrabă plimbările din timpul zilei decât leneveala pe malul piscinei, am exclus ofertele agențiilor pentru Antalya. De curând am aflat însă că litoralul Turciei înseamnă mai mult decât hoteluri luxoase și piscine imense. Am aflat că la doar o aruncătură de băț poți să explorezi cascade, munți, temple, ba chiar și-un strop de zăpadă la început de vară.

Tot ce-ți trebuie este puțină voință să te desprinzi de confortul resortului de 5 stele, să închiriezi o mașină cât de ieftină (dacă nu ai venit cu ea de acasă) și ai o hartă bună.

Orașul antic Termessos

Termessos e agățat la vreo mie de metri altitudine deasupra mării, la sud-est de muntele Solymos, la 30 de kilometri de Antalya, și este unul dintre cel mai bine păstrate orașe antice din Turcia. În prezent, Termessos face pare din Parcul Național Güllük Dağı iar pentru intrare trebuie să cumperi un bilet (5 lire). Programul de vizitare este 08:30-19:30 (ultima intrare e la 17:30) în timpul verii și 08:00-16:30 în timpul iernii.

Termessos antalya turcia

Amfiteatrul din Termessos cu vedere la mare

Vedere din Termessos

Vedere din Termessos

Termessos antalya turcia 2

Vedere spre Saklikent

Util: pentru a ajunge la situl arheologic, trebuie să urci cu mașina pe un drum de 15 km plin de serpentine dar cu asfalt bun. Ia-ți cu tine încălțări sport comode sau bocanci de munte.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/ce-vezi-in-antalya-in-afara-resortului-all-inclusive.html

DISTRIBUIȚI