DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai interesante județe din România, din punct de vedere turistic, Constanța nu este doar o destinație estivală. Pe lângă plajele de la malul Mării Negre, județul Constanța se mândrește cu o mulțime de situri arheologice, zone naturale minunate și una dintre cele mai eclectice culturi locale din țara noastre, influențată de nenumărate popoare care și-au lăsat amprenta asupra acestei regiuni. Dacă ai ales județul Constanța ca destinație pentru un weekend prelungit, iată ce locuri minunate îți propunem să vizitezi.

Orașul Constanța

Capitala județului omonim, Constanța este un oraș fascinant pe care îl poți vizita în orice moment al anului. Pe lângă nenumăratele plaje unde poți să te relaxezi în sezonul estival, în Constanța trebuie să vizitezi Muzeul de Istorie și Arheologie, unul dintre cele mai interesante din România, precum și Muzeul Marinei Române. Constanța se mândrește cu o serie de monumente arhitectonice foarte frumoase, inclusiv Farul Genovez și Moscheea Carol I. Cea mai îndrăgită atracție turistică din Constanța este Acvariul unde poți admira peste 100 de specii de pești și animale marine, inclusiv sturioni, pisici de mare și căluți de mare. Dacă vrei să petreci o după-amiază în compania celor mai simpatice creaturi din oraș, atunci trebuie să vizitezi și Delfinariul din Constanța, iar pasionații de istorie nu trebuie să rateze Edificiul Roman cu Mozaic.

Tropaeum Traiani

Una dintre cele mai fascinante monumente istorice din România, Tropaeum Traiani se află în localitatea Adamclisi și este un monument triumfal roman dedicat împăratului Traian. Monumentul a fost ridicat 106-109 î.Hr., după victoria romanilor asupra dacilor. De fapt, în apropiere de Adamclisi se află un complex istoric format din monumentul triumfal, Cetatea Tropaeum Traiani, termele cetății, un altar roman, o bazilică, o necropolă, un ansamblu de apeducte și o serie de locuințe extramurane. Cetatea Tropaeum Traiani este cea mai mare fortificație romană din Dobrogea, iar monumentul triumfal, deși este doar o replică, măsoară aproape 40 de metri în înălțime, iar pe fațada circulară sunt basoreliefuri cu scene de bătălie.

Geamia Abdul Medgid

Cel mai interesant obiectiv turistic din Medgidia, Geamia Abdul Medgid, cunoscută și sub numele de Moscheea Mare, a fost construită de otomani la mijlocul secolului XIX. Moscheea are formă pătrată și un minaret de 25 de metri înălțime. Geamia Abdul Medgid și-a păstrat până în ziua de azi decorațiunile spectaculoase, inclusiv un uriaș covor adus din Turcia. Moscheea este deschisă turiștilor, care pot afla aici mai multe despre comunitatea musulmană din județul Constanța.

Ansamblul rupestru de la Murfatlar

La câțiva kilometri de litoralul românesc poți vizita ansamblul rupestru de la Murfatlar, o serie de chilii și încăperi săpate în stânca de cretă, acestea fiind cel mai probabil primele chilii ale unei mănăstiri de pe teritoriul țării noastre. Aceste bisericuțe rupestre din cretă sunt unicate, ele fiind săpate în versantul dealului Tibisirul, la câțiva pași de canalul Dunăre – Marea Neagră. Primele chilii au fost descoperite în anii ’50, iar artefactele găsite în interior au fost duse la Muzeul de Arheologie din București. Astăzi, acest loc se numără printre cele mai fascinante atracții turistice din județul Constanța. Pe pereții chiliilor poți vedea o mulțime de inscripții și gravuri ale căror semnificație încă nu au fost deslușite de experți.


Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-ce-sa-vizitezi-intrun-weekend-prelungit-in-judetul-constanta

DISTRIBUIȚI