DISTRIBUIȚI

Iordania este o destinație de vacanță din ce în ce mai apreciată de români, mai ales că aici pot avea parte de căldură și soare în timpul iernii, când la noi ninge și sunt temperaturi cu minus. Amman, capitala Iordaniei, este extrem de atrăgătoare: nu ai cum să te plictisești într-un oraș care are atâtea de oferit. Ce să faci în Amman? Poți să vizitezi, să faci shopping, să te plimbi, să ai o experiență spa autentică sau să te răsfeți cu preparate tradiționale arăbești.

Ce să faci în Amman: vizitează Citadela

“Citadela” se află pe cea mai înaltă colină din Amman, Jebel Al Qala’a (850 metri deasupra mării). Acesta este locul în care, pe vremuri, se afla regatul Ammon, a cărui cetate de scaun era Rabbath Ammon.

Citadela este înconurată de un zid lung de 1700 m, care a fost reconstruit de mai multe ori de-a lungul timpului.  Sunt multe de explorat în această zonă istorică, însă punctele de atracție sunt Templul lui Hercule și Palatul Ummayad. Artefacte din epoca de bronz demonstrează că locul era folosit ca fortăreață sau ca agora (piața publică) în urmă cu mii de ani.

Un apus sau un răsărit de soare la Citadelă este impresionant.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de 𝑔𝒾𝓇𝓁 𝒻𝓇𝑜𝓂 𝓅𝓁𝒶𝓃𝑒𝓉 𝑒𝒶𝓇𝓉𝒽💫 (@girlfromplanetearth) pe

 Ce să faci în Amman: mergi la Amfiteatrul Roman

Nu departe de Citadelă se afla un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie ratat în Amman: Amfiteatrul Roman. Dotat cu 6000 de locuri, amfiteatrul se datează din vremea Imperiului Roman, pe când Amman era cunoscut ca Philadelphia. Uneori au loc concerte în incinta acestui amfiteatru istoric. Intrarea costă circa trei dolari.

Ce să faci în Amman: fă o plimbare în centrul orașului

După ce ai văzut două dintre cele mai importante obiective turistice din Amman este momentul să iei și pulsul orașului. O plimbare prin centru îți va arăta care este atmosfera din această capitală asiatică. Centrul Ammanului este înconjurat de șapte coline și cuprinde următoarele străzi principale: Prince Mohammad, King Talal, Quraysh, Al-Salt, Al-Hashemi și Basman. Toate sunt pline de magazine, care vând fel de fel de produse, de la mâncare la haine, antichități, până la aur.

Ce să faci în Amman: vizitează moscheea Abu Darwish

Aflată pe una dintre cele șapte coline ale orașului, moscheea Abu Darwish a fost construită în 1961 la ordinele lui Hussein al Iordaniei. Non-musulmanii nu sunt, de obicei, primiți înăuntru, însă merită drumul până acolo și doar ca să o admirați de afară, pentru stilul său unic, impresionant.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de C A R O L I N E . (@carolinecoultas) pe

Ce să faci în Amman: răsfăță-te cu o baie turcească

Să mergi în Amman și să nu ai parte de o experiență spa autentică este chiar păcat. Locul cel mai bun pentru un răsfăț la o baie turcească este Al Pasha. Costă în jur de 35 de dolari.

Ce să faci în Amman: vizitează moscheea Al-Husseini

Aflată în centrul orașului, moscheea Al-Husseini a fost construită în stil otoman în 1924 de către Abdullah al Iordaniei. Este cea mai veche moschee din oraș. Evită acesta moschee în zilele de vineri, când credincioșii vin în număr mare. Uneori au loc și proteste aici.


Citeste mai mult: https://life.ro/ce-sa-faci-in-amman-capitala-iordaniei-obiective-turistice-de-neratat/
DISTRIBUIȚI