DISTRIBUIȚI

Nu se poate să ajungi în Bavaria fără să guști cârnații albi și fără să încerci berea Augustiner cu covrigi sărați. De fapt, o dată ce ai ajuns în Bavaria, ideea de degustare și încercare își pierde sensul și totul se transformă într-un ospăț după care tot ce-ți mai poți dori este un pui de somn la prânz. Lasă deci toate acestea mai spre sfârșitul zilei, după ce te-ai plimbat deja prin Munchen, ca să poți pleca apoi agale spre locul de cazare. Deși știam despre ce poți face în Munchen într-un city break, în cele câteva ore pe care le-am avut la dispoziție în februarie am vrut să încerc cele mai faimoase chestiuni: cârnați, covrigi și bere!

bere augustiner covrigi munchen

Aromat

Recunosc, la prima vedere, cârnații albi fierți nu sunt foarte atrăgători. Primul gând care îți vine în minte atunci când îi vezi este lebărul și dacă tipul ăsta de cârnați nu e pe gustul tău, s-ar putea să refuzi weisswurst-ul din Munchen. Sfatul meu este să nu faci asta. Încearcă-i pentru că au un gust foarte bun și, deși sunt plini de carne, ei nu sunt o mâncare foarte grea.

carnati munchen oala

Weisswurst-ul este un cârnat alb făcut din carne de vițel și porc cu multe mirodenii, fructe și legume precum pătrunjel, lămâie, nucșoară, ceapă, ghimbir și cardamom. Toate aceste adaosuri fac acest fel de mâncare tradițional bavarez să fie foarte aromat și bun la gust și nici nu-ți dai seama când termini de devorat două bucăți. Se fierbe și se servește la masă într-un bol acoperit de ceramică chiar în apa în care a fiert. Nu te grăbi să-l mănânci imediat pentru că de cele mai multe ori este foarte fierbinte.

Cât costă: o porție de doi cârnați serviți cu sos de muștar costă 4,20 Euro la celebra berărie Augustiner din centrul Munchenului.

Dulce-acrișor

Sosul care vine la pachet cu weisswurst-ul este incredibil de gustos. Atât de gustos încât eu m-am grăbit să mănânc mare parte din el cu covrigi. Minunata garnitură e un fel de muștar dulce făcut în casă cu un strop de oțet, miere, cuișoare, nucșoară, tarhon și ceva secrete bavareze. În același timp, sosul este și picant așa că asigură-te că ai comandat o bere nemțească înainte să te apuci de mâncat.

carnati munchen

Cât costă: nimic, sosul vine la pachet cu cârnații.

Amărui

Există o lege nescrisă ce spune că nu ai voie să calci în Germania fără să bei bere nemțească, iar eu sunt de părere că nesupunerea ar trebui pedepsită. De îndată ce ajungi în Bavaria, trebuie să încerci berile locului. Chiar în centrul Munchenului se află berăria Augustiner, probabil cel mai bun loc în care să încerci celebra bere Augustiner. Ai de ales din mai multe sortimente, culori și tipuri de filtrare și dacă nu cumva mergi la hotel după masă, probabil că ar trebui să te oprești după două pahare. Cea mai populară și favorita mea este Weissbier (bere albă).

bere augustiner munchen

Cât costă: 2-4 Euro / pahar de 400 ml.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/ce-gust-munchen.html