DISTRIBUIȚI

Aveam o datorie la Belgia. Ultima dată când am fost în Bruxelles (sau Brussels, în flamandă) în trecere în drumul spre Amsterdam, era un decembrie rece şi ploios iar piaţa tradiţională de Crăciun n-a reuşit să-mi încălzească nici sufletul, nu mai zic de degete. Mi-am promis că voi reveni să văd un oraş verde, însorit şi mai ales gustos. Se ştie că Belgia este ţara ciocolatei şi a berii bune iar acestea sunt două motive îndeajuns de bune să călătoreşti oriunde în lume. Am pornit deci la drum la mijloc de mai să descopăr mai mult decât capitala Europei. Voiam să văd şi Brugge dar mai ales, voiam să văd celebrul apus pe Marea Nordului, în Oostende.

Mănânci bine în Bruxelles

Ce faci însă în Bruxelles când vremea nu prea îți surâde? Mănânci! Și mănânci bine până când iese soarele. La orice colț de stradă găsești frites – cartofi prăjiți serviți într-un coif de carton. O porție (mare) costă în jur de 2,5 Euro și primești la pachet și un sos la alegere. Ce e așa special la cartofii ăștia belgieni? Cred că au ei un secret pentru că deși nu sunt o amatoare a caloriilor prăjite, i-am mâncat cât ai zice Bon appétit!. Sfat: ferește-te de sosul Samurai, e muuult prea picant.

De asemenea, aproape toate restaurantele din Belgia au în meniu moules-frites care nu înseamnă așa cum ai crede scoici fripte ci o porție sănătoasă de scoici cu sos lângă o garnitură la fel de mare de cartofi prăjiți. Un meniu costă până în 10 Euro și este foarte consistent. Dacă ai mâncat și o supă de ceapă înainte, poți să te retragi în voie pentru un pui de somn sau vreo două ceasuri de pălăvrăgeală într-o cafenea.

Tot pe străzile înguste ale orașului găsești magazinașe cochete cu sandwich-uri delicioasefăcute din baghete franțuzești, prosciuto, brânzeturi și verdeață (îți recomand rucola). Cu 4-5 Euro, mănânci din mers și îți potolești foamea cu succes. Pentru cină însă îți recomand să intri în unul dintre restaurantele din centrul orașului. Prețurile nu sunt mici dar experiența merită cu siguranță. Cu 20-25 Euro iei o supă cremă de calamar sau de pește, o porție de carne de vită și cartofi la cuptor și o bere bună. Șansele să primești un pahar de vin sau tărie ca aperitiv din partea casei sunt mari, mai ales dacă intri în vorbă cu chelnerii simpatici.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/ce-faci-3-zile-in-belgia.html

DISTRIBUIȚI