DISTRIBUIȚI

„Asta e cheia de la intrare, asta e cheia de la cameră, asta e cartela magnetică de la poarta mică iar asta e telecomanda de la poarta mare pe care intri cu maşina. Acolo găsiți cafea şi ceai, puteți să vă serviți oricând fără niciun cost. Ştiu că plecați dimineață devreme, vreți să vă pun micul dejun la pachet?” – asta mi-a comunicat gazda pensiunii în care am stat de curând lângă Budapesta, în 2-3 limbi pe care eu nu le cunosc: germană, maghiară şi încă ceva nedefinit. Cu toate astea, ne-am înțeles perfect, într-un limbaj universal al semnelor, zâmbetelor şi câteva cuvinte general valabile. Încă de când am pus primul pas în curtea casei Keszi Panzio, am simțit că intru într-un loc sigur, primitor, plin de poveşti. Mai târziu am cunoscut-o pe fiica proprietarilor, o tipă foarte simpatică ce a studiat turismul în Elveția şi care îşi ajută părinții atunci când e cazul, de exemplu atunci când au oaspeți care nu le vorbesc limba, ca mine.

În Budakeszi, un orăşel mic cu origini nemțeşti de lângă Budapesta am găsit o curte plină de flori, copaci înalți, brazi, o fântână arteziană plină de petale de flori, o terasă mare şi o parcare încăpătoare sub copaci. E vorba de curtea pensiunii Keszi Panzio, locul în care am oprit pentru o noapte (ah ce-aș fi stat mai mult), în vara aceasta, în drum spre Elveția.

De ce să rezervi cazare în Budakeszi

Dacă mergi cu avionul în Ungaria, ai doar două zile la dispoziție şi eşti acolo pentru prima dată, poate e mai indicat să îți rezervi cazare în Budapesta în centru. Eu am stat în urmă cu mulți ani într-un hostel de lângă gara Keleti, a fost perfect ca aşezare. Dacă mergi pentru mai multe zile sau pleci cu maşina din România, mergi în Budakeszi. De asemenea, dacă nu mai găseşti cazare decentă în Budapesta (se întâmplă în plin sezon, de sărbători sau în preajma evenimentelor), mergi în Budakeszi. E aproape de oraş (la doar 10 kilometri) iar din fața pensiunii Keszi Panzio ai autobuzul 222 care te duce direct până în oraș, la stația de metrou. Budakeszi e foarte liniştit, iar eu de ceva timp pun preț din ce în ce mai mare pe odihnă şi confort.

De asemenea, dacă eşti în trecere cu maşina din România spre vestul Europei şi treci prin Ungaria, e foarte uşor să ieşi din autostradă şi în doar câteva minute ai ajuns la cazare. Noi ne-am oprit aici în drumul spre Elveția şi ne-a mers la suflet. Regret şi acum că nu am făcut rezervare şi pentru întoarcere tot aici. Am stat la Drive Inn în Torokbalint – cea mai mare şi singura greşeală a vacanței din vara asta.

De ce mi-a plăcut Keszi Panzio

Keszi Panzio mi-a plăcut dinainte să ajung. În primul rând pentru că are peste 100 de review-uri pozitive pe Booking.com și un scor de 9.4, ceea ce știu din experiență că e foarte greu de obținut. Apoi, mi-a plăcut la nebunie email-ul primit cu câteva zile înainte de sosire prin care gazda îmi amintea de rezervare și îmi trimitea zeci de informații utile cu locuri faine din Budapesta.

Curtea a fost preferata mea, mi-a plăcut atât de mult încât chiar dacă a plouat, am petrecut toată după amiaza afară, sub copaci, printre flori. Apoi, când călătoreşti cu maşina, e foarte important să ai o parcare sigură şi, pe cât posibil, gratuită. Iar Keszi Panzio le are pe toate. În plus poarta mare de la intrare se deschide cu telecomandă.

Fiind aşezată într-un sătuc rezidențial, Keszi Panzio e un loc tare liniştit. Am găsit acolo familii şi turişti în vârstă şi nu îmi imaginez că îndrăzneşte cineva vreodată să îşi dea în stambă. Locul îmbie mai degrabă la relaxare. Zona e atât de liniştită încât la plecare, în zori, am văzut căprioare şi ciute la ieşirea din Budakeszi. Se plimbau fară grijă prin spațiul verde, pe lanul verde de lângă case.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/city-break/cazare-langa-budapesta-review-keszi-panzio-pensiunea-cu-flori-si-caprioare.html