DISTRIBUIȚI

Știu că unii dintre voi au deja planificată o călătorie în Puglia în curând și ne-au trimis diverse întrebări legate de cazare în această zonă, așa că vreau să vă recomand la cald, imediat după ce m-am întors, cazările pe care le-am avut eu. Abia m-am întors dintr-o vacanță minunată în Puglia unde am avut cazare în trei locuri: 2 nopți în Bari, 1 noapte în Alberobello și 2 nopți în Lecce. Voiam să explorez cât mai mult în doar 6 zile, dar a trebuit să aleg o listă limitată de orășele și sătuce pe care să le vizitez că să mă bucur pe îndelete de fiecare și zic eu că am reușit. Am vizitat: Bari, Polignano a Mare, Monopoli, Martina Franca, Alberobello, Lecce și Squinzano și îți recomand să nu îți faci o listă mai lungă în 6 zile, ar fi și păcat să alergi de colo-colo fără timp de siesta. La prima vedere cazarea mi s-a părut foarte decentă ca preț iar la fața locului mi s-a părut că e și un bun exemplu de „good value for money”.

Bari Vecchia

Cazare în Bari

În Bari am rezervat cazarea la Viasparano B&B și am început să am emoții când am ajuns acolo pentru că timp de câteva ceasuri nu am avut acces la recepție iar personajul care a răspuns la telefon nu vorbea engleză. Dacă pățești la fel, nu dispera și planifică check-in-ul după amiază. Proprietarul, un italian pe la 40 și ceva de ani, super aranjat și frumos, are un etaj și câteva alte apartamente din clădirea respectivă, pe care le-a transformat în cazare. Noi am avut 2 camere duble în regim single la etajul cu recepția și nu ne-a deranjat, nu ne-am intersectat cu nimeni timp de 3 zile, ceea ce mi-a cam plăcut. Deși am avut un start prost, mi-a plăcut mult cazarea asta și o recomand cu căldură din câteva motive:

 • E poziționată perfect: la doi pași de gară și vrei 3 minute de mers pe jos de centrul vechi, pe strada principală cu magazine. Zona gării e una dintre cele mai frumoase, curate, civilizate pe care le-am văzut eu vreodată în lume. Bari fiind locul de pornire sau chiar tabăra principală pentru cei care vor să exploreze Puglia, așezarea aproape de gară e aur. Dacă m-aș întoarce în Bari, aș sta tot în zona aia.
 • E o zonă liniștită, fără muzică, gălăgie sau alte sunete – am apreciat liniștea de aici după ce am stat 2 nopți în Lecce.
 • E foarte curat, luminos, camerele sunt mari și am dormit foarte bine.
 • Check-out ușor: lași cheia în cameră și pleci.
 • Espressor în cameră

Ce nu mi-a plăcut: startul prost (nu am găsit pe nimeni la recepție iar proprietarul nu vorbea engleză), micul dejun se servește în cameră și ar putea fi sărăcăcios pentru unii, dar nu și pentru mine (un croissant proaspăt și alte dulcegării ambalate), liftul mic și lent.

Polignano A Mare

Cazare în Alberobello

Alberobello e un orășel foarte pitoresc la care mă așteptam să fie și foarte turistic (dar nu e chiar așa, cel puțin nu la sfarșitul lunii martie) care e faimos în lume pentru trulli – casele țuguiate cu acoperiș din piatră. Unele dintre ele sunt transformate în cazare, restaurante, magazine, altele sunt locuite de italieni. Am aflat târziu că pot rezerva cazare într-un trulli și am considerat că e musai să fac asta. Am stat deci la Trulli Holiday Resort care are 22 de trulli spre închiriere, o recepție separată și multe idei și servicii pe care le poți rezerva prin ei. Noi am luat și bicicletele tot de la Trulli Holiday Resort.

De ce să stai într-un trulli:

 • Pentru că mergi în Alberobello
 • E o cazare autentică și specifică zonei.
 • Nu e foarte scump, așa cum mă așteptam.
 • Sunt amenajate foarte confortabil cu tot ce-i trebuie: pat mare, încălzire în pardoseală, băi moderne, tv (nu l-am deschis), WIFI gratuit.
 • Sunt aproape de orice, „everything is in walking distance in Alberobello”, după cum ne zicea recepționerul.
 • Micul dejul bogat, într-o clădire superbă din piața centrală.
 • Staff-ul vorbitor de engleză și foarte prietenos
 • Faptul că am putut închiria biciclete ca să ne plimbăm în satele din jur.

Ce nu mi-a plăcut: pentru că trulli nu sunt conectate la gaze, apa se încălzește la boiler și nu prea.

Citta’di Alberobello


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/italia/cazare-in-puglia.html

DISTRIBUIȚI