DISTRIBUIȚI

Valencia este unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Spania, ce îmbină frumusețile Barcelonei cu șarmul micilor orășele de coastă. Aici ai parte de o sumedenie de atracții turistice, pentru toate gusturile, climă blândă tot timpul anului și o uriașă plajă pentru iubitorii de mare. Dacă visezi la un city break în Valencia, iată cât ar putea costa o asemenea vacanță.

Cum ajungi în Valencia

Valencia

Cum Valencia se află la aproape 2.500 de kilometri de Vama Nădlac, un drum cu mașina nu este tocmai recomandat, dacă nu ai la dispoziție decât câteva zile de vacanță. În schimb, există o mulțime de zboruri directe spre Valencia din principalele aeroporturi din România.

Astfel, din București există zboruri directe cu Blue Air, de trei ori pe săptămână. Un bilet dus-întors costă în jur de 615 lei. Și WizzAir operează zboruri directe pe ruta București – Valencia, de două ori pe săptămână. Un astfel de bilet dus-întors este în jur de 500 de lei.

Din Timișoara, tot WizzAir are câte un zbor pe săptămână, iar un bilet dus-întors te poate costa aproximativ 470 de lei. Din Cluj-NapocaWizzAir are două zboruri pe săptămână, iar un bilet dus-întors este în jur de 590 de lei.

Tot spre Valencia mai sunt zboruri directe și din Craiova, cu Ryanair, de două ori pe săptămână. Pentru acest zbor, biletul costă în jur de 200 de lei dus-întors.

Atracții turistice în Valencia

Cele mai multe atracții turistice din Valencia se găsesc în centrul istoric și de aici îți recomand să-ți începi periplul prin acest oraș spectaculos. Majoritatea străzilor sunt pietonale, așa că vei putea să explorezi Valencia fără probleme.

Aici vei găsi Catedrala orașului sau La Seu de ValenciaIglesia de Santo Tomás y San Felipe Neri, ușor de recunoscut după domul său albastru, Llotja de la Seda, una dintre cele mai frumoase clădiri din Valencia, și turnurile Torres de Serranos și Torres de Quart, de unde poți admira întregul centru.

De neratat sunt și Mercado Central, una dintre cele mai mari piețe din Europa, și Placa de l’Ajuntament, ce mai mare piață din Valencia, unde vei putea admira Primăria, Poșta Centrală și Edificio de Correos, toate adevărate bijuterii arhitectonice.

Ce care iubesc plimbările în natură trebui să viziteze și Grădinile Turia, amenajate pe albia unui fost râu, precum și faimosul Valencia Bioparc, o uriașă grădină zoologică, unde animalele nu sunt închise în cuști.

 


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cat-costa-un-city-break-in-valencia

DISTRIBUIȚI