DISTRIBUIȚI

Australia se numără printre cele mai populare destinații turistice din lume, așa că nu e de mirare că mai toți cei care sunt îndrăgostiți de călătorii visează să ajungă în această țară minunată. Aici o să găsești o mulțime de atracții turistice excepționale, de la peisaje naturale unice în lume, la orașe aglomerate, pline de farmec și cultură. Dacă ai în plan să călătorești aici, îți venim în ajutor cu informații importante despre cât costă o vacanța în Australia, astfel încât tu să poți să-ți planifici și să te poți bucura din plin de vizita în acest loc exotic.

Când să mergi în Australia

Datorită faptului că este situată în emisfera sudică, anotimpurile în Australia sunt diferite de cele din România. Astfel, perioada din an cu cele mai ridicate temperaturi, vara, este între decembrie și februarie. Toamna este în intervalul martie – mai, iar iarna este în perioada iunie – august. Nu în ultimul rând, primăvara este din septembrie până în noiembrie.

Astfel, cea mai bună perioadă pentru a vizita această țară este de la finalul verii australiene până la finalul toamnei. În acest interval, temperaturile sunt ceva mai moderate decât în toiul veri, însă este încă destul de cald pentru a putea să te bucuri de obiectivele excelente. De asemenea, în această perioadă prețurile din Australiapentru cazare sunt ceva mai scăzute, iar biletele de avion sunt și ele mai accesibile.

Dacă vrei să simți vara australiană pe pielea ta atunci trebuie să te pregătești pentru valuri de căldură și soare puternic. Și când spunem puternic nu glumim: chiar și câteva minte în soare, fără cremă de protecție, pot să-ți lase arsuri serioase.

Cum ajungi în Australia din România

Așa cum probabil te așteptai, din România nu există niciun zbor direct către Australia. Situația este similară și pentru țările vecine, precum Ungaria. Astfel, ca să ajungi în această țară, o să fie nevoie de cel puțin o escală. De exemplu, din București există mai multe zboruri către această destinație. Unele au escală în Dubai sau Doha (Qatar), iar altele fac câte două opriri, la Istanbul și Singapore. Un astfel de zbor costă în jur de 1.200 de euro pentru o călătorie dus-întors, pentru o persoană.

Prețurile sunt similare și pentru zborurile din Timișoara sau Cluj-Napoca.

Hoteluri în Australia

Indiferent de tipul de buget pe care-l ai, în Australia o să găsești cu siguranță cazare pe gustul tău. Poți să alegi hoteluri din Sydney sau Melbourne, dacă vrei să te bucuri de agitația din orașe. Dacă vrei însă să fii cât mai aproape de natură, poți alege să te cazezi în Cape Range National Park (Exmouth).

Iată ce hoteluri din Australia îți propunem:

  • Metro Hotel Marlow Sydney Central 4* (Sydney) – cameră dublă – 107 euro pe noapte
  • ibis Styles Kingsgate Hotel 3* (Melbourne) – cameră dublă – 80 de euro pe noapte
  • Brisbane International Windsor 4* (Birsbane) – cameră dublă – 77 de euro pe noapte
  • Fraser Suites Perth 5* (Perth) – cameră dublă – 114 de euro pe noapte
  • Mantarays Ningaloo Beach Resort 4* (Exmouth) – cameră dublă – 117 de euro pe noapte

Excursii prin Australia

Australia este o țară extraordinară plină de atracții turistice minunate. Cu toate acestea, deși poate la prima vedere nu ți-ai dat seama, vorbim despre un teritoriu imens. Astfel, trebuie să-ți planifici destul de bine șederea. Cel mai probabil călătoria ta va începe din Sydney, așa că o să-ți spunem câteva locuri fascinante, care să află la doar câteva zeci de minute de oraș.

Spre exemplu, poți vizita Parcul Național Blue Mountains, care se află la aproximativ două ore de Sydney. Ai acces aici atât cu mașina, cât și cu trenul, prețul unui bilet fiind cuprins între 3,50 și 5 euro pentru o călătorie de o persoană. O să poți să descoperi peisaje naturale excepționale, peșteri pe care să le explorezi și o mulțime de trasee, perfecte pentru cei care iubesc să fie în mijlocul naturii.

Desigur, Australia se laudă cu unele dintre cele mai frumoase plaje din lume așa că trebuie să profiți cât de mult posibil de acest lucru. Dacă vrei să evadezi din oraș și să lași în urmă plajele de aici, poți să-ți îndrepți atenția către Jervis Bay, acolo unde oceanul de un albastru amețitor se întâlnește cu nisipul alb. Acesta este locul perfect pentru cei care vor să facă snorkeling, scuba diving și chiar să-și etaleze talentul pe placa de surf. Din Sidney până în Jarvis Bay te așteaptă o călătorie de aproximativ trei ore cu mașina.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cat-costa-o-vacanta-in-australia