DISTRIBUIȚI

Canada este a doua țară ca mărime din lume cu nu mai puțin de zece provincii și trei teritorii ce se extind de la Pacific la Atlantic și, în nord, la Oceanul Arctic. Această națiune fascinantă din America de Nord este o combinație de metropole sofisticate și zone naturale unice în lume. Orașele sclipitoare adunate la granița cu SUA sunt mărginite de păduri enorme, o rețea bogată de râuri și lacuri, lanțuri muntoase ce se întind până în tundra Arcticului, sate fermecătoare și colonii ale triburilor indigene.

Oamenii din Canada sunt la fel de diverși precum peisajele țării lor, de la inuiții din Arctic la francofonii din Quebec, emigranții din Marea Britanie și comunitatea asiatică de proporții, în acest stat profund multicultural 20% din populație s-a născut în afara granițelor.

Atunci când se gândesc la Canada, majoritatea turiștilor își imaginează multă zăpadă, urși polari, inuiți și cherestegii adunați în jurul focurilor de tabără. Dar Canada înseamnă mult mai mult decât atât.

Orașele vibrante din Canada

Niciunde nu poți descoperi mai bine cultura eclectică a Canadei decât în orașele cosmopolite de la granița cu SUA, ce se întinde pe mai bine de 5.500 de kilometri. Majoritatea orașelor din Canada apar pe listele cu cele mai frumoase locuri în care să trăiești, așa că nu e de mirare că aceste metropole sunt și unele dintre cele mai căutate destinații turistice.

Toronto, un amestec de cartiere fermecătoare, se mândrește cu o plajă idilică pe malul lacului Ontario, în timp ce capitala Ottawa te atrage cu o serie de muzee fantastice și cu superbul Canal Rideau care se transformă în fiecare iarnă în cel mai frumos patinoar. Sclipitorii zgârie nori din Montreal nu-și trădează moștenirea franceză, dar, dacă ești atent, vei descoperi aici străzi istorice și cutume vechi de secole.

La o aruncătură de băț de Munții Stâncoși, Calgary își etalează bogățiile generate de industria petrolieră și tradițiile de cowboy, asta deși acest oraș ciudat pare să le aibă pe toate – munții înalți, plaje, parcuri frumoase și o viață de noapte cosmopolită. Trecând istmul Georgia, Insula Vancouver este locul perfect în care să te refugiezi atunci când viața de oraș devine prea agitată.

Panoramele incredibile din Canada

La nord de marile orașe vei descoperi unele dintre cele mai impresionante peisaje din lume. În Canada se află peste 40 de parcuri naționale, cu păsări sălbatice și urși grizzly, trei zone marine protejate și 41 de râuri ce împreună formează o rețea de peste 10.000 de kilometri. Mai bine de jumătate din Canada este acoperită cu păduri dese, iar copacii uriași de peste 60 de metri înălțime nu sunt ceva neobișnuit aici.

Cei care îți doresc puțină adrenalină, pot încerca să facă schi pe pârtiile abrupte din British Columbia, se pot plimba cu caiacul alături de balene, în golfurile izolate din Nova Scotia, sau pot învăța să arunce cu lasoul la o fermă din Alberta. În Yukon poți fotografia urșii grizzly, de pe coasta Newfoundland poți rămâne cu gura căscată în timp ce aisberguri mamut alunecă agale pe apă sau poți admira uriașa cascadă Niagara din elicopter.

Fă turul cramelor, culege scoici sau admiră luminile nordului. În Canada, opțiunile sunt infinite!

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-canada-tara-metropolelor-vibrante-si-a-panoramelor-spectaculoase

DISTRIBUIȚI