DISTRIBUIȚI

“Case din biscuti”, fatade vesele si colorate, piatete pline de terase si trasuri care plimba turistii pe stradute pavate cu piatra cubica… Brugges…

Imaginile astea idilice mi se perindau de mult timp prin fata ochilor. Si desi am ajuns de nenumarate ori la mica distanta, niciodata nu mi-am fortat limitele pentru a ajunge si in oraselul meu de poveste.

Pana acum. Odata  ajuns in Brussels si avand mai bine de o jumatate de zi libera, am decis ca este momentul sa fac sa se intample. Casa de bilete, bilet de tren din aeroportul International Brussels pana in Brugges si retur in aceeasi zi spre capitala Belgiei. 30.5 euro. Ieftin nu e, dar nici nu te baga in faliment. Mai putina bere sau ciocolata si mai multe senzatii pentru minte si suflet!

Ma tot intrebam de ce nu facusem asta inainte iar In momentul in care trenul a parasit terminalul iesind la lumina, mi-a venit un prim si probabil cel mai important raspuns: vremea? Mereu era mohorat si ploios. Asa era si acum dar asta nu avea sa ma impiedice. Aveam chiar planuri mai mari decat “o tura” de Brugges. Cele 45-50 de minute in tren trec cat ai clipi asa ca nu iti ramane decat sa iesi din gara, sa deschizi umbrela (foarte probabil) si sa te indrepti spre centru.

Brugges

In mai putin de 10 minute ajungi in centrul orasului si indiferent de conditiile meteo, nu iti pare rau, nu pe degeaba Brugges este catalogat mai in fiecare an ca “cel mai frumos oras belgian”. Nu bag mana in foc ca e chiar cel mai cel, dar frumos este!

Patrimoniu UNESCO, centrul orasului a pastrat tot ce trebuia pastrat: arhitectura, canale, stradutele pietruite ba chiar atmosfera de demult as indrazni sa zic. In rest nu am de gand sa va recomand ce si cum sa vizitati deoarece nu ar avea sens.

Zona nu este foarte mare, oriunde te-ar duce pasii ai ceva de vazut si de admirat: biserici, turnuri, muzee, magazine, stradute care mai de care mai interesante, canalele cu barcute pentru turisti, tonete cu vestitii cartofi prajiti belgieni, braserii, expozitii, magazine pentru toate gusturile. Grija mare insa la buzunare! Nu la hotii de buzunare ci la preturi, care trebuie spus, nu sunt tare “prietenoase”.

Daca veti vizita orasul pentru mai mult de o zi, nu strica sa aruncati un ochi peste oferta de Brugges City Card, care va ofera acces mai mult sau mai putin gratuit la cele 26 de muzee, o plimbare pe canale, bus si reduceri la concerte, parcare, închiriere biciclete. Costă 47 de euro un card valabil 48 de ore si 53 euro unul valabil 72 de ore.


Read more: https://www.sacalatorim.ro/brugges-ghent/

DISTRIBUIȚI