DISTRIBUIȚI

Pe malul lacului Bodoki, la 80 de kilometri de Budapesta, vei găsi unul dintre cele mai exotice peisaje din Europa centrală. La marginea localității Bokod, un grup de căsuțe colorate formează un sat plutitor ce seamănă izbitor cu resort-urile de lux din Caraibe.

Căsuțele fermecătoare sunt construite pe o serie de piloni deasupra apei și au chiar și mici terase în jur. Toate cabanele sunt legate de mal printr-un labirint de podețe din lemn.

Cabanele, aflate în apropiere de orașul Tatabánya, sunt folosite mai mult de localnici în sezonul cald. Totuși, pasionații de pescuit vin aici tot timpul anului, deoarece apele lacului Bodoki nu îngheață, datorită centralei electrice din apropiere care pompează apă caldă în lac.

Acest colț de lume a devenit popular printre călători abia în 2014, când mai multe imagini cu acest sat idilic au invadat internetul. Cu toate astea, accesul nu este tocmai facil, astfel încât satul plutitor din Bokod și-a păstrat intactă atmosfera neobișnuită. Dacă vrei să vizitezi și tu acest loc minunat, cel mai simplu este să vii dinspre Budapesta spre Oroszlany, pe acea parte de lac fiind și cele mai multe căsuțe plutitoare.

Iată mai multe imagini cu satul plutitor din Ungaria:

Sursa: https://www.ghiduri-turistice.info

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI