DISTRIBUIȚI

Berlin, capitala Germaniei, este unul din cele mai populare orașe europene. Deși în trecut a fost un oraș tulbure, acum lucrurile sunt liniștite și s-a transformat într-o metropolă aerisită, libertină, cu foarte multe obiective turistice și care pune la dispoziția vizitatorilor săi o mulțime de activități.

Astfel, nu e de mirare că Berlinul este atât de apreciat și căutat. Ne-am gândit să-ți prezentăm un top cu cele mai importante atracții turistice din Berlin și principalele locuri care trebuie explorate, atunci cand esti… turist in capitala Germaniei!

Casa de Artă Tacheles

Casa de Artă Tacheles este o clădire plină de culoare și la propriu și la figurat. Pe ziduri și-au arătat măiestria câteva sute de artiști graficieni, iar în interior sunt găzduite o serie de baruri, restaurante și magazine, dar și câteva săli în care se țin concerte și piese de teatru. Ceea ce face mai interesantă această clădire este faptul că în trecut, în aceste camere nu se întâmplau lucruri atât de distractive, din contra… era o închisoare nazistă.

Bulevardul Unter den Linden si Poarta Brandenburg

Pentru a „înțelege” Berlinul trebuie să ai câteva cunoștințe și despre istoria lui, lucru care se rezolvă destul de simplu, fără manuale, citind câteva ghiduri și reținând evenimentele cele mai importante în ordine cronologică.

O plimbare pe Bulevardul Unter den Linden este ca o introducere în istoria Germaniei. O oprire la Catedrala St. Hedwing, la faimoasa statuie a lui Federick, la Universitatea Humboldt și la Poarta Brandenburg sunt suficiente ca să rămâi impresionat de acest loc.

Cafenelele din Hackesche Höfe

Hackesche Hofe este o altă atracție turistică din Berlin pe care nu trebuie să o ratezi. Este un complex de tip „labirint” construit în secolul al XIX-lea, care în momentul de față găzduiește o serie de hoteluri, cafenele, restaurante, baruri, magazine, ba chiar și un cinematograf și un teatru. Străduțele și gangurile dintre clădiri sunt împânzite de terase, iar pentru asta a devenit unul din cele mai iubite locuri de către turiștii petrecăreți.

Clădirea Parlamentului Reichstag

Este una dintre cele mai vizitate atracții din BerlinReichstag este o clădire extrem de controversată și vizitată, în special pentru domul de sticlă care a fost ridicat pe acoperiș. Dacă vrei să vizitezi Parlamentul, neapărat să te duci de dimineață devreme, asta dacă nu vrei să-ți pierzi câteva ore bune la cozi, timp în care te poți bucura de altceva.

Mâncarea tradițională

În general mâncarea în Berlin este foarte consistentă și în mare parte este compusă din carne, cartofi, mezeluri, brânză, fructe și salată. Dacă ajungi în Germania nu pleca fără să încerci clătitele cu cartofi dulci, pe care le găsești aproape în orice restaurant.

Dacă nu vrei să cheltui mulți bani pe mâncare, dar vrei să încerci ceva specific locului, încearcă Currywurst – sunt niște cârnați germani, care se servesc cu sos curry, sau covrigii giganți, care se vând la orice colț de stradă.

mancare traditionala germana

Biserica memorială Kaiser Wilhelm

Biserica Memoriala Kaiser-Wilhelm, în unele ghiduri o poți găsi și sub numele de Gedächtniskirche, este unul dintre cele mai de seamă obiective turistice din Berlin. A fost construită în 1890 și este un simbol al unității Prusiei și un semn de respect pentru Kaiser Wilhelm I. A fost bombardată de mai multe ori, însă unul dintre turnuri a rămas în picioare, drept urmare a fost transformat într-un simbol al puterii Berlinului.

Insula Muzeelor

Aceasta insulă a muzeelor a fost proiectată pentru a fi „un sanctuar al artei și științei„. Găzduiește cinci muzee localizate între Kupfergraben și râul Spree. În interior poți admira una dintre cele mai mari colecții de sculpturi și picturi din secolul al XIX-lea din Germania. Poți vedea numeroase opere realizate de artiști germani din acel secol, dar și câteva creații ale unor impresioniști francezi.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-berlin–10-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-faci