DISTRIBUIȚI

Antwerpul este oraşul care m-a cucerit din prima clipă. Străzile curate, clădirile istorice şi atmosfera lui sunt câteva dintre lucrurile care m-au făcut să-l iubesc în săptămâna petrecută acolo.

Primul contact cu Antwerpul îl iau când cobor din tren. Obosită după drum, nici nu bănuiesc ce mă aşteaptă. Zăresc în capăt clădirea gării, o clădire impresionantă din secolul al 19-lea care mă face să ies din amorţeală şi să deschid ochii. Exclam în permanenţă: „ce frumoasă e!”. Se pare că nu sunt singura care gândeşte asta, pentru că multă lume se pozează cu ea. Nu pot să nu mă întreb: dacă gara e atât de frumoasă, cum arată oraşul în sine?

gara_interior

Păşesc pe străzile oraşului şi încerc să absorb totul. Oamenii se plimbă, explorează magazine sau se opresc în restaurante pentru a se răcori cu o bere cum numai ei au. Bicicletele sunt omniperezente şi ştiu că va fi o săptămâna reuşită.  Iată rezumatul ei, cu recomandări şi sugestii ?

Ce nu trebuie să ratezi în Antwerp?

Oricât de puţin stai, sunt 3 lucruri pe care trebuie să le faci:

– să vizitezi centrul istoric

– să mănânci fructe de mare

– să te aprovizionezi cu multă multă ciocolată

strazile_orasului

Cu ce te deplasezi ?

Ca şi turist, dacă vrei să ajungi repede undeva, cea mai simplă variantă este tramvaiul. Un abonament de 5 zile costă 15 euro.

Pe de altă parte, dacă scopul este să explorezi, cea mai bună variantă este bicicleta pentru că te lasă să simţi pulsul oraşului şi totodată să acoperi distanţe mari. În Antwerp bicicletele de tip velo sunt disponibile în staţiile dedicate, care împânzesc tot centrul istoric. Preţul pentru o zi este de 3,8 euro. Există însă o şmecherie. O dată luată bicicleta, o poţi folosi doar pentru 30 de minute, după care dacă nu o returnezi, vei fi taxat cu 50 de cenţi în prima jumătate de oră, cu încă 1 euro în următoarea şi în final cu încă 5 euro pentru fiecare oră in plus. În principiu ele sunt gândite să te ajute să te deplasezi dintr-un punct în altul şi să fie accesibile câtor mai multe persoane. În schimb, la 5 minute după ce o returnezi poţi lua alta din acelaşi punct.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/cu-bicicleta-prin-antwerp.html

DISTRIBUIȚI