DISTRIBUIȚI

O călătorie este pentru mine, mai mereu, un cumul de senzaţii. Când merg într-o ţară nouă vreau nu doar să văd cât mai multe ci şi să miros ori să gust. De fapt, de cele mai multe ori, cele mai pregnante amintiri pe care le am dintr-un loc sau altul sunt parfumul străzilor ori gustul bucatelor. Astăzi, TravelGirls au încercat un altfel de voyage.

Primul popas a fost în Statele Unite unde am zăbovit niţel – Sazerac, Cosmopolitan, Martini, Long Island. Ne-am întors apoi în Europa, în Italia, unde am gustat cel mai bun Negroni, apoi am mers în Paris – c’est chique pentru Bénédictine – liqueurul din ierburi a cărui reţetă este secretă. Délicieux! Am luat repede Eurostarul până în Londra – pentru a real punch.

Din Londra am zburat până în Asia, în Japonia. Am rămas cu gura căscată în faţa perfecţionismului japonez şi am degustat tot soiul de cocktailuri pe bază de sake.

Şi pentru că ne cam încălziserăm, ne-am răcorit sub o umbrelă în Cuba cu un mojito care a fost un fel de cireaşa de pe tort.

Periplul nostru a fost, desigur, imaginar. Pentru că stă să înceapă competiţia barmanilor din România – Barmaniada 2011, la invitaţia Cristinei Bazavan şi Barmania, am făcut turul lumii cu paharale pline – şi ce de pahare! – în cadrul unui training minunat susţinut de către Bogdan Nicolae, Mihai Pamfil şi Marjan Kukuneshoski (Make) – barmanul anului 2009.

După experienţa aceasta, pot lesne să afirm că băieţii de la Barmania sunt călători adevăraţi. Pleacă mai mereu peste tot în lume şi gustă fiecare locşor. Gustă din efervesenţa barurilor şi ale cafenelelor – turistice ori ba, stau de vorbă cu barmanii locali, încearcă să fure reţete tradiţionale şi, la întoarcerea în ţară nu ne arată fotografii din muzee ori de pe străzi ci prepară cocktailuri. E un alt tip de călătorie, fascinantă de altfel, doar pour les connaisseurs.

Foto: gabrielasplayground.blogspot.com


Read more: https://www.travelgirls.ro/noutati/calatorie-in-jurul-lumii.html