DISTRIBUIȚI

Bari este unul dintre cele mai mari și interesante orașe din sudul Italiei, fiind totodată și capitala regiunii Puglia. Deși este un important port comercial și industrial, Bari a reușit să-și păstreze farmecul specific orășelelor medievale italienești. Imediat ce ajungi aici vei observa că Bari are două laturi foarte diferite. Centrul medieval este un labirint de străduțe întortocheate cu clădiri vechi, trattoria micuțe unde poți degusta preparate tradiționale delicioase și piațete însorite. Dar, pe măsură ce te îndepărtezi de port intri într-o cu totul altă metropolă – partea nouă a orașului Bari te întâmpină cu o arhitectură modernă, o mulțime de studenți ai uriașei universități, baruri și o viață de noapte vibrantă. Dacă te-am convins să vizitezi acest oraș minunat, iată 7 atracții turistice din Bari pe care trebuie să le vizitezi.

Basilica di San Nicola

Una dintre cele mai impresionante biserici din Apulia, Basilica di San Nicola se înalță semeață peste centrul medieval din Bari. Această superbă biserică a fost ridicată cu scopul de a găzdui relicva Sfântului Nicolae, fiind finalizată în 1197 după 970 de ani de muncă. Deși catedrala nu are foarte multe decorațiuni pe exterior, dar odată ce îi treci pragul vei fi uimit de comorile pe care le găzduiește. În Basilica di San Nicola se află o raclă din secolul al XII-lea, o sumedenie de decorațiuni elegante și, bineînțeles, o criptă în care sunt păstrate moaștele Sf. Nicolae.

Centrul Vechi

Pentru a descoperi adevărata atmosferă a orașului Bari nu trebuie decât să faci o plimbare printre străzile înguste din centrul vechi. Aleile formează un adevărat labirint ce șerpuiesc spre vârful peninsulei. Nu-ți va fi prea greu să te rătăcești, dar centul vechi este destul de mic și în orice direcție vei merge, până la urmă, vei ajunge la Basilica di San Nicola. Iar pe drum vei putea admira o sumedenie de case vechi, bisericuțe încântătoare și altare colorate.

Piazza Mercantile

La marginea centrului vechi, nu departe de port, vei descoperi cea mai frumoasă piață din Bari. Piazza Mercantile este mărginită de o mulțime de cafenele cu atmosferă călduroasă și restaurante cu meniuri delicioase, fiind locul favorit de întâlnire al localnicilor și turiștilor deopotrivă. Totuși, acest loc are o istorie tumultuoasă. În evul mediu, în Piazza Mercantile se afla o coloană de care infractorii orașului erau legați pentru a fi ridiculizați de locuitori. Astăzi încă mai poți vedea coloana, păzită de statuia unui leu, deși aceste practici au fost demult interzise..

Lungomare Nazario Sauro

Pornind de la coloratul port al orașului și urmărind linia sinuoasă a coastei, Lungomare Nazario Sauro este locul perfect pentru plimbări romantice la apus, sub bolta de palmieri. De aici poți admira cele mai frumoase locuri din Bari, precum și fațadele elegante ale clădirilor ce mărginesc această faleză. În capătul opus al Lungomare Nazaro Sauro vei găsi o plajă cu nisip auriu unde poți lenevi oricând la soare.

http://www.ghiduri-turistice.info/

DISTRIBUIȚI