DISTRIBUIȚI

Madrid sau Barcelona? Dacă te pregătești să pleci în vacanță în Spania, însă nu știi ce oraș să alegi, noi te ajutăm să decizi care dintre cele două ți se potrivește mai bine. Ambele au atracții turistice excepționale, de care cu siguranță o să te îndrăgostești.

Ce obiective turistice oferă Barcelona și Madrid

Atât Barcelona, cât și Madrid, se laudă cu o mulțime de atracții turistice deosebite, pe care merită să le descoperi. Printre cele mai populare atracții turistice din Barcelona se numără măreața Catedrală Sagrada Familia, opera încă neterminată a celebrului arhitect Antoni Gaudi. Dacă ajungi în acest oraș spaniol trebuie neapărat să descoperi acest obiectiv măreț.

Tot în Barcelona o să te îndrăgostești de Barri Gotic (Cartierul Gotic), care este vechi de peste 2.000 de ani. Aici o să descoperi o mulțime de clădiri impresionante care spun povestea Spaniei din perioada medievală. Mai mult, există și ruine din perioada Romană. Tot în acest cartier poți să te bucuri și de Muzeul Picasso.

La Rambla este bulevardul pe care o să-ți vină greu să-l părăsești. Magazinele strălucitoare, cafenele și barurile cu băuturi îmbietoare, dar și restaurante cu meniuri delicioase te vor face să te îndrăgostești de La Rambla. De asemenea, aici te poți bucura de arhitectura minunată, dar și de plimbări lungi pe pietonale.

Dacă ai de gând să pleci în vacanță în Spania și vizitezi Barcelona trebuie neapărat să faci o plimbare lungă prin Parcul Guell, realizat tot de Gaudi. Pe lângă verdeață și atmosfera primitoare o să vezi construcții pline de culoare, care fac acest parc să pară desprins din basme.

Tot în Barcelona o să te mai poți bucura de obiective turistice precum: Casa MilaCasa BatlloMonestir de PedralbesMuzeul ZoologieiMuzeul Științelor NaturaleAquarium Barcelona, Fântânile magice și nu numai.

Dacă ai în plan să-ți faci concediul în Madrid trebuie să știi că și aici te așteaptă o mulțime de obiective turistice încântătoare, numai bune pentru cei care se dau în vânt după călătorii. Dacă ești îndrăgostit de artă atunci Madrid este destinația perfectă pentru tine. Aici se găsește unul dintre cele mai importante muzee de artă din lume, Prado, acesta având o colecție de peste 5.000 de picturi. De asemenea, în acest muzeu o să găsești sculpturi impresionante și alte obiecte de artă.

Inspirat din arhitectura Palatului Versailles din Franța, Palatul Regal din Madrid o să te lase cu gura căscată. Poți să-l admiri din exterior, iar dacă vrei să descoperi mai mult, poți să vizitezi și o parte dintre grandioasele încăperi din interior.

Una dintre cele mai cunoscute obiective turistice este Piața Puerta del Sol. Acest spațiu are o istorie foarte bogată, care datează de secole, deci, o plimbare pe aici te poate face să te simți ca și cum te-ai întors în timp. De asemenea, este locul perfect pentru o masă delicioasă sau pentru câteva ore de relaxare pe terase sau în una dintre numeroasele cafenele de aici. Puerta de Sol este mereu plină de viață, iar dacă ești pasionat de cumpărături aici cu siguranță nu o să te plictisești.

Tot în Madrid mai poți să te bucuri de: Parcul Buen RetiroMuzeul ArheologieiMuzeul Thyssen-BornemiszaMuzeul Artei Contemporane (Centro de Arte de Reina Sofia), Palatul CybeleMuzeul Lazaro GaldianoMuzeul Sorollo și multe altele.

Lucruri mai puțin obișnuite pe care le poți face în Madrid și Barcelona

Fie că alegi să vizitezi Madrid sau Barcelona, ambele orașe oferă și o serie de atracții mai puțin obișnuite.

Spre exemplu, te-ai aștepta să vezi în Madrid ruinele unui templu egiptean? Ei bine, o să le găsești în apropiere de Plaza de Espana. Ruinele Templului Debod au fost primite de Madrid drept cadou din partea Egiptului, în 1968. Istoria acestui obiectiv începe din secolul al II-lea î.Hr. Coloanele și decorurile templului au fost conservate excelent.

De asemenea, o altă atracție turistică mai puțin obișnuită din Madrid este stația de metrou Chamberi. Deschisă în anul 1919, stația a funcționat până în anii ‘60. Deși a fost închisă, ruta de transport în comun nu a fost schimbată, așa că dacă mergi cu metroul pe linia albastră s-ar putea să vezi o stație fantomă, unde metroul nu oprește. Este vorba despre Chamberi. Cel mai interesant lucru de aici sunt reclamele vechi de zeci de ani de pe pereți, care au fost recondiționate.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-barcelona-vs-madrid-ce-sa-alegi-pentru-o-vacanta-in-spania

DISTRIBUIȚI