DISTRIBUIȚI

Deși mulți turiști fac o oprire de 2-3 zile sau chiar mai puțin în Bangkok înainte să se îndrepte spre insule, capitala Thailandei merită mult mai multă atenție. Aș petrece zile întregi plimbându-mă prin piețe și aș încerca toate mâncărurile făcute acolo pe loc, cot la cot cu localnicii. Mi-ar mai trebui câteva zile ca să vizitez templele, m-aș plimba în fiecare seară cu barca pe Chao Praya și pe malul râului iar noaptea aș lua skybarurile la rând. Bangkok e recunoscut pentru clădirile înalte de tip zgârie-nori și barurile aflate la ultimul etaj. În cea mai recentă călătorie a mea în Thailanda, am stat doar pentru o noapte în metropola thailandeză și am vizitat cea mai înaltă clădire din Thailanda: Turnul Baiyoke Sky.

Bangkok – zgârie nori și skybar-uri

Bangkok este cel mai cald oraș din lume, cu o temperatură medie anuală de 28 de grade. Cu traficul foarte aglomerat și densitatea mare a populației, temperatura de la sol atinge însă cote mai mari de atât. La înălţime poţi însă să simţi vântul iar poluarea e parcă mai puţin deranjantă. De priveliște nici nu mai zic, nu ar trebui să existe vacanţă în Bangkok fără să urci măcar într-o clădire înaltă.

În capiata Thailandei există sute de skybaruri la ultimele etaje ori pe acoperișul celor mai înalte clădiri din oraș. Cum prima dată când am fost în Bangkok mi-am petrecut serile în pat, bolnavă după călătoria în Myanmar, am ratat ieșirile nocturne în oraș. De data asta am pus pe listă trei skybaruri și am ajuns în unul din ele:

  • Red Sky Bar
  • Baiyoke Tower – Observatory Point
  • Above Eleven

Cea mai înaltă clădire din Thailanda – Baiyoke Sky Hotel

Pentru că era cel mai apropiat skybar de hotelul în care am stat ultima dată în Bangkok – The Sukosol, am ales să mergem la Observatorul de la ultimul etaj al Baiyoke Sky Hotel. Baiyoke e cea mai înaltă clădire din Thailanda, are peste 250 de metri înălțime iar de la ultimul etaj, al 84-lea ai o priveliște de 365 de grade asupra întregului Bangkok, până spre Golful Thailandei.

Ca să ajungi până sus, trebuie să schimbi două lifturi (!). La etajul 77 este un punct de observare, închis cu geamuri, de unde poți vedea orașul chiar și atunci când plouă. Tot acolo poți să folosești și binoclurile imense ca să vezi până hăt-departe ori să bei ceva la skybar. Mie nu mi-a plăcut atmosfera din skybar așa că am preferat să merg până la ultimul etaj, pe acoperiș.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/city-break/bangkok-baiyoke-cea-mai-inalta-cladire-thailanda.html