DISTRIBUIȚI

Atracții de top în Budapesta. Capitala Ungariei are de toate pentru toți, un weekend prelungit nu este de ajuns pentru a te bucura de tot ce poate oferi mai frumos. Iată lista scurtă a obiectivelor de neratat în Budapesta.

-O croazieră ( sau mai multe) pe Dunăre. În sezonul cald, sunt croaziere de zi și de noapte, simple sau cu cina inclusă, Cea mai ieftină croazieră, care durează aproximativ o oră, costă 8 euro/persoană. Există mai multe companii care organizează croaziere cu cină și cu muzică live, pot să vi le recomand pe cele de pe vasele Legenda, cu plecare de la dana cu numărul șapte. Pentru aceastea, trebuie făcută rezervare din timp.

-Distracția ( sau relaxarea) pe faleza Dunării. Pe malul drept al Dunării, începând de la podul Indepentenței și până la Podul cu Lanțuri, sunt tot felul de terase, baruri și restaurante, mai mult sau mai puțin elegante. Dacă nu ai chef de nicio terasă, poți opta pentru treptele care coboară către fluviu sau pentru băncile pe care poți să te sui cu picioarele fără să șochezi pe nimeni.

-Un selfie pe Podul cu lanțuri. Acesta este cel mai celebru pod de peste Dunăre din Budapesta pe care nimeni nu-l ratează. Acest pod, căruia îi lipsesc lanțurile în accepțiunea clasică, este cel mai vechi din Budapesta, fiind deschis pentru traficul public în anul 1849.

-Nici Podul Libetății, construit pentru Expoziția Mileniului din 1896 și numit la acea dată Francis Joseph, nu este de ocolit, mai ales că acesta este cel care te duce către Castelul Buda.

Citeste mai mult: https://consilierturism.ro/destinatii/atractiile-turistice-importante-din-budapesta/

DISTRIBUIȚI