DISTRIBUIȚI

Când te gândeşti la Grecia sigur îţi vin în minte zeci de imagini cu apă albastră, plaje pustii şi stânci care-ţi taie respiraţia. Și, uneori, Parthenonul Atenei, simbolul capitalei elene, locul unde a luat naştere democraţia. Atena e pe lista cu city-break-uri a tuturor agenţiilor de turism dar şi în topul preferinţelor turiştilor. Însă cei mai mulţi dedică Atenei o singură zi pe care o rup din vacanţa în Grecia. Ce nu trebuie să ratezi într-o zi în capitala elenă?

În fața Parlamentului, gărzile Evzones se schimbă la fiecare fiecare oră. În Piața Syntagma, soldații păzesc cu sfințenie Mormântul Soldatului Necunoscut.

Pe o căldură ucigătoare, în miezul verii, niciunul dintre ei nu clipește. Unui soldat i se înnoadă lacrimile în barbă, cel mai probabil din cauza privirii ațintite în zare. Turiștii se fotografiază cu ei dar mie mi-e teamă. Par destul de chinuiți și mi-e teamă ca nu cumva să își iasă din fire.

După atâta hoinăreală pe pietrele încinse de soarele nemilos, cel mai bine e să te retragi vreo două ceasuri în parc. Grădina Națională e chiar în fața Pieței Syntagma.

Parcul, inițial folosit ca Grădină a Palatului Regal, e acum e accesibil tuturor. Printre fazani, căprițe și rațe de tot soiul, locul ăsta e minunat pentru o binemeritată pauză de prânz în inima Atenei moderne.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/cum-sa-vizitezi-atena-intr-o-zi.html

DISTRIBUIȚI