DISTRIBUIȚI

Lefkada e o insulă foarte cochetă din Grecia, cu o istorie destul de zbuciumată şi cu nişte plaje pentru care merită să parcurgi 1000 de kilometri într-o singură zi, cu maşina. Jumătatea lui octombrie e perioada ideală – deja nu mai există chartere din Bucureşti spre Preveza (cel mai apropiat aeroport), deci nici foarte mulţi turişti (români sau de alt fel) pe insulă -, iar vremea e perfectă.

Cum ajungi în Lefkada

Ruta la dus pe care am mers eu a fost Calafat – Vidin – Montana – Vratsa – Botevgrad – Sofia – Blagoevgrad – Topolnitsa – Serres – Salonic – Veria – Ioannina – Preveza – Lefkada, deşi mai inspirat (şi mai rapid) e să pleci din Bucureşti, via Ruse – Pleven – Botevgrad. Pe drum, o să ai nevoie de bani pentru vigneta bulgărească (5 euro/10 leva pentru 7 zile) şi pentru taxele de pe Egnatia Odos (aproximativ 10 – 12 euro) – autostrada lungă de vreo 700 de kilometri care traversează Grecia de la est la vest – de altfel, şi cea mai rapidă parte a drumului către Lefkada.

Unde stai în Lefkada

Am stat în Lygia, pe coasta vestică, la Anatoli Studios. Foarte bine cotat, preţul e unul cinstit pentru ceea ce primeşti, iar la micul dejun chiar aveai de unde alege ce să mănânci. Am apreciat în mod special o bombă calorică alcătuită dintr-un fel de cocă de cozonac şi umplută cu Nutella: motivul perfect să ieşi la alergat. Nu vă bazaţi pe cine ştie ce privelişte, până la mare sunt nişte copaci deşi care obturează peisajul. Punctul forte al studio-ului e, însă, conexiunea la Internet, zdravănă ca cea de acasă; drept vorbind, m-am trezit visând la cum ar fi să lucrez de acolo. Daydreaming, eh. Oricum, pensiuni drăguţe există şi în Nikiana sau Nidri.

Ce e de văzut?

Plajele. La Porto Katsiki („Portul Caprelor”), pe lângă plaja renumită pentru stâncile abrupte (de unde şi caprele din denumire, fiind singurele în stare să ajungă acolo acum ceva vreme), merită mers şi pe mini-peninsula din dreapta plajei, pe care se poate coborî până la nivelul mării, cu nişe încălţări stabile. Excelentă pentru snorkeling, ca şi Egremni, cu cele 350 de trepte pe care trebuie să le cobori ca să ajungi pe plajă. Peşti coloraţi în toate felurile, nisip alb, câte-un velier care mai traversează orizontul… la fel şi pe plajele PefkouliaVassilikiKathismaMylosAgios Ioannis sau Gialos – sunt absolut fantastice, iar câteva dintre ele au fost clasificate cu „Blue Flag”.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/aproape-totul-despre-lefkada.html

DISTRIBUIȚI