DISTRIBUIȚI

De fiecare dată când plecăm la drum încercăm să uităm de prejudecăți pentru că doar așa putem să avem o călătorie pe cinste și să încercăm să cunoaștem locuri și oameni noi fără niciun fel de reținere. Uite, despre francezi se spune că poartă berete, umblă cu bagheta sub braț în timp ce fredonează La Marseillese iar despre spanioli că sunt leneși și lasă totul pentru mañana dar noi ne-am amuzat teribil de fiecare dată când am mai constatat cât de neadevărate sunt unele mituri. Pentru că Italia e o destinație populară pentru vacanțele românilor – și pe bună dreptate – am adunat cele mai cunoscute mituri și le-am dat verdictul: adevărat sau fals.


Italienii mănâncă pizza toată ziua

Fals. Nu te aștepta ca în Italia pizzeriile să fie înşirate ca ciupercile după ploaie pe toate străduţele. De fapt, cele mai multe locuri unde poţi mânca o pizza sunt în centrul oraşelor şi sunt asaltate de turişti. Un italiano vero nu mănâncă pizza dimineaţa, la prânz şi seara aşa cum nici noi nu înfulecăm sarmale toate ziua bună-ziua. Cu toate astea e adevărat că mama pizzelor e la Napoli și cea mai căutată de italieni nu are mai mult de 3 ingrediente – sos de roșii, busuioc și mozarella – și se numește Margherita. De altfel, e și cea mai ieftină.

Sunt gălăgioși

Adevărat. E clar, italienilor le place să își spele rufele-n public. De fiecare dată când mergi pe străduțele înguste din centrul unui oraș, poți lesne să înțelegi ce vorbesc când sunt în casă iar la restaurantele și pizzeriile locale e mereu zarvă mare. Chiar și într-un oraș asaltat de sute de mii de turiști ai să reunoști foarte ușor un italian nu doar pentru că este cel mai gălăgios dintre toți ci și pentru că gesticuluează excesiv.

Farniente e sfânt

Adevărat. Italienii sunt practic mama și tatăl acestui farniente care s-ar traduce în română „să nu faci nimic”. Încearcă să găsești o băcănie, o osterie (un bar unde poți să și mănânci) sau o pizzerie locală imediat după masa de prânz și ai să alergi ca un titirez fără rezultat. Ca orice locuitor al țărilor mediteraneene, și italianul de rând pune lacătul pe prăvălie și merge acasă pentru puțintică odihnă și revine la lucru câteva ore mai târziu, când soarele dogorește mai puțin. Dacă tot ești în vacanță, profită și tu de ocazie și poartă-te ca un localnic – retrage-te la o terasă umbrită sau în camera de hotel, savurează un limoncello sau un gelato și vezi ce înseamnă farniente.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/italia/adevarat-sau-fals-10-mituri-despre-italia.html

DISTRIBUIȚI