DISTRIBUIȚI

Atunci când prețurile din Amsterdam urcă odată cu popularitatea sa, explorarea orașului îți poate da fiori asemenea vântului care bate prin portofel. Pentru un buget mai modest, am pregătit o listă cu ponturi și recomandări, care te vor învăța cum să petreci gratis prin capitala olandeză și îți vor face city-break-ul în Amsterdam mult mai ieftin decât te-ai aștepta. Și asta fără să scoată din distracția orașului de pe malul râului Amstel.

Vizionează filme sub cerul plin de stele la Pluk de Nacht

În Amsterdam au loc anual câteva festivaluri cu intrare liberă. Și pentru că cele mai multe au loc la începutul primăverii sau în primele zle de toamnă, va fi simplu să prinzi din zbor mai multe o dată. Dar fără îndoială, cel mai iubit este Festivalul de film în aer liber, Pluk de Nacht, care se ține în fiecare august, pe malul lacului IJ.

Chiar dacă a devenit o zonă foarte frecventată în ultimii ani, încă mai poți găsi aici oaze de liniște și intimitate. Ia-ți cina la pachet și servește-o la picnic pe iarbă, în timp ce vizionezi pe marele ecran sub cerul liber producții de filme independente aflate la avanpremieră. Verile în Olanda nu sunt deosebit de calde, deci nu uita să îți aduci pe lângă popcorn și o păturică.

Primăvara, de Ziua Regelui, are loc mai puțin cunoscutul festival de muzică, ‘Aprilfeesten’, în zona cartierului Nieuwmarkt.

Și nu vei fi lăsat pe afară nici dacă ești în vizită pe timpul iernii. Festivalul Luminii din Amsterdam, Amsterdam Light, aprinde instalațiile artistice luminoase de pe canalele înghețate, în fiecare an, în decembrie.

Sursa: https://www.momondo.ro/descopera/articol/lucruri-gratuite-facut-amsterdam