DISTRIBUIȚI

Vara este perfectă pentru cei care vor să descopere câteva dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Fie că e vorba de un city break sau de o vacanță de vară prelungită, există variante excelente pentru toate gusturile și bugetele.

1. Koln, Germania

Koln se numără printre acele orașe din Europa de care te vei îndrăgosti la prima vedere și care este perfect pentru un city break. Arhitectura locului, dar și numeroasele atracții turistice, au transformat orașul într-unul dintre cele mai vizitate din Germania.

Dacă ajungi aici, trebuie neapărat să vizitezi impunătoarea catedrală, una dintre cele mai frumoase din lume. Tot printre cele mai iubite atracții turistice din Koln se numără și Muzeul de Ciocolată. Pentru iubitorii de artă există numeroase muzee, printre care și Muzeul Ludwig, unde pot fi admirate opere de Picasso, Pollock, Warhol și nu numai. Koln este locul perfect și pentru cei care vor să distreze până târziu, orașul având o viață de noapte vibrantă.

2. Split, Croația

Split se numără printre cele mai frumoase orașe de pe bătrânul continent, iar dacă vrei să vezi niște locuri care par desprinse din Rai atunci trebuie musai să treci pe aici. La fiecare pas dai nas în nas cu istoria de mii de ani a orașului, de la Palatul lui Dioclețian, reședința imperială din perioadă romană, până la Catedrala Sf. Domnius și multe altele.

Desigur, Split oferă și alte atracții turistice mai… moderne, printre care Galeria Ivan Mestrovic și Muzeul de Arheologie. Dacă tot ai de gând să ajungi în Split, fă-ți timp și pentru o vizită la Parcul Național Krka, aflat la o distanță de aproximativ 90 de kilometri te oraș. Aici poți să vezi unele dintre cele mai impresionante cascade din lume.

3. Riga, Letonia

Dacă ai în plan să evadezi din rutină, îți propunem un city break la Riga. Cu un șarm aparte, capitala letonă oferă atracții turistice pentru toate gusturile.

În tot orașul poți vedea clădiri extraordinare în stilul Art Nouveau, însă cele mai multe și cele mai frumoase se găsesc pe strada Alberta, care pare a fi desprinsă din povești.

Riga vine în întâmpinarea turiștilor și cu o mulțime de muzee, printre care și unul mai ciudat. Este vorba despre Muzeul Soarelui, dedicat modului în care diferite culturi din lume percep soarele. Muzeul Național al Letoniei și Muzeul Mașinilor sunt și ele printre preferatele turiștilor.

4. Bruges, Belgia

Un city break în Bruges este visul oricărui turist. Cine vrea să vadă unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa poate veni aici cu încredere.

Fie că faci o plimbare prin Piața Markt sau că pierzi ore în șir la Muzeul Groeninge, Bruges are un farmec aparte.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-8-orase-din-europa-in-care-sa-evadezi-in-vara-aceasta

DISTRIBUIȚI