DISTRIBUIȚI

Cuba este una dintre cele mai fascinante țări din Caraibe, care a reușit să-și păstreze farmecul de modă veche, transformându-l într-un adevărat brand. Cu plaje excepționale, orașe pline de farmec și o cultură tradițională ce implică cea mai delicioasă mâncare stropită cu mult rom, cea mai bună muzică și cele mai faimoase trabucuri, Cuba a redevenit  în ultimii ani paradisul iubitorilor de vacanțe exotice. Această țară este și cea mai mare insulă din Caraibe, fiind una dintre cele mai idilice destinații de vacanță din întreaga lume. Dacă nu te-am convins încă, iată opt motive să vizitezi Cuba.

Descoperă bătrâna Havana

Havana, ca majoritatea orașelor din Cuba, este descrisă drept un amalgam de vechi și nou, un oraș blocat în timp, imediat după revoluția comunistă, dar care încetul cu încetul ajunge la prezent. Havana este un oraș plin de culoare și viață, precum și o bucată de istorie cubaneză foarte bine păstrată. Centrul istoric al orașului, Habana Vieja, se află pe lista de patrimoniu UNESCO, fiind un adevărat muzeu în aer liber plin cu edificii baroce și neoclasice unde îți poți imagina cu ușurință viața localnicilor în urmă cu două secole. Începe-ți periplul în Plaza de la Catedral, unde poți admira Catedrala San Cristobal, Castillo de la Real Fuerza, o impunătoare fortăreață militară, și Bodeguita del Medio, restaurantul favorit al lui Hemingway.

Admiră arhitectura colonială în Trinidad

Un alt oraș cubanez de o frumusețe năucitoare este Trinidad, una dintre cele mai populare destinații turistice din Caraibe. Și acest oraș se mândrește cu o suită de clădiri istorice frumos păstrate, din secolele al XVII-XIX. Și acest oraș se află pe lista de patrimoniu UNESCO, iar o plimbare pe aleile sale cu piatră cubică te vor transporta în timp. Sufletul orașului Trinidad se află în Plaza Mayor, deasupra căreia tronează Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad. Tot în acest oraș poți vizita Muzeul de Arhitectură Colonială, Palacio Brunet și Valle de los Ingenios, unde vei găsi numeroase relicve și monumente din secolul al XIX-lea, când plantațiile de trestie de zahăr erau „în floare”. Aici poți face echitație prin câmpurile de trestie de zahăr, prin peisaje cu palmieri și munți.

Relaxează-te pe cea mai faimoasă plajă din Cuba, Varadero

Una dintre cele mai populare plaje din Caraibe, Varadero se întinde de-a lungul Peninsulei Hicacos, în nordul Cubei. Aici plaja uriașă cu nisip alb și brodată cu palmieri atrage amatori de soare și mare din toate colțurile lumii. Varadero își tentează musafirii nu doar cu posibilități infinite de a se relaxa la malul mării într-un decor idilic, ci și cu o mulțime de monumente ale naturii impresionante. În Varadero poți explora Parcul Natural Punta Hicacos, unde vei găsi o serie de plaje izolate, precum și două peșteri interesante. În stațiune, Parque Josone este o oază de liniște și relaxare cu o mulțime de flori colorate și înmiresmate, în timp ce în Parcul Subacvatic Cayo Piedrapoți descoperi universul fascinant ce se ascunde sub apele turcoaz ale Golfului Mexicului.

Fii uimit de frumusețea Parcului Național Vinales

Dacă vrei să descoperi și o altă latură a Cubei, ce nu are legătură cu plajele idilice și orașele colorate, atunci trebuie să vizitezi Parcul Național Vinales. Aici dealuri abrupte din calcar, numite mogotes, străbat valea Sierra de los Organos, creând peisaje dramatice. În Parcul Național Vinales vei descoperi plantații de tabac, legume și livezi, întregul parc fiind străbătut de o serie de trasee bine marcate pentru amatorii de drumeții sau pentru plimbări călare.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-8-motive-sa-vizitezi-cuba

DISTRIBUIȚI