DISTRIBUIȚI

Chiar dacă februarie este cea mai scurtă lună din an, temperaturile teribile o fac să pară nesfârșită. Totuși, în alte colțuri ale lumii, februarie este o lună plină de veselie, petreceri și carnavaluri. În emisfera sudică în februarie este vară așa că poți să uiți rapid de frigul de acasă, iar pentru îndrăgostiți, această lună este perfectă pentru o excursie romantică. Iată ce destinații îți propunem să vizitezi în februarie.

Carnavalul de la Rio, Brazilia

Dacă petrecerea de Revelion nu ți-a ajuns, atunci trebuie neapărat să vizitezi Brazilia în februarie. În fiecare an toate orașele și satele braziliene prind viață în cadrul celei mai faimoase petreceri de stradă din lume. Deși acest eveniment este celebrat peste tot în Brazilia, cea mai fascinantă petrecere este Carnavalul de la Rio de Janeiro. În fiecare an, străzile metropolei sunt blocate de parade cu muzică ritmată și costume sclipitoare, astfel încât întregul Rio este o uriașă petrecere. Carnavalul de la Rio începe în 9 februarie și se încheie în 14 februarie.

Festivalul Soarelui din Abu Simbel, Egipt

Deși vechile temple, plajele minunate de la Marea Roșie și clima uscată și caldă sunt motive suficiente pentru a vizita Egiptul în februarie, lista nu se încheie aici. În 19 februarie, ziua în care Ramses al II-lea a fost proclamat rege, poți lua parte la Festivalul Soarelui de la Abu Simbel. Acest festival marchează momentul în care razele soarelui se aliniază astfel încât luminează sanctuarul din interiorul templului. Acest eveniment are loc de două ori pe an, așa că poți să-l prinzi „în reluare”, în 22 octombrie.

Buenos Aires, capitala romantismului din America de Sud

Buenos Aires s-a autoproclamat capitala romantismului din America de Sud așa că februarie este luna ideală în care să descoperi această metropolă argentiniană. Locul în care s-a născut tangoul pasional, Buenos Aires îi întâmpină pe îndrăgostiți cu o vreme caldă, perfectă pentru plimbări romantice pe plajă sau cine seducătoare cu mult vin argentinian și friptură de vită, bineînțeles.

Muzică și plajă în Zanzibar

Zona de est a Africii se bucură de două perioade uscate în timpul anului, iar februarie marchează finalul celui de-al doilea sezon. Ceea ce înseamnă că acestea sunt ultimele săptămâni în care te poți bucura de vreme caldă, zile însorite și cer perfect albastru în Zanzibar. În prima jumătate a lunii, în Stone Town, partea veche a capitalei Zanzibar City, are loc Festivalul Sauti za Busara, cu o mulțime de concerte în aer liber ale artiștilor locali. Așa că, după ce petreci întreaga zi lenevind pe plajă sau admirând maimuțele din pădurea Jozani, poți să explorezi locurile minunate din Stone Town, precum piața Darajani, vechiul fort, Catedrala Sf. Iosif sau Palatul Mtoni.

Filme horror în Porto, Portugalia

Al doilea oraș ca mărime din Portugalia, Porto este superb tot timpul anului, dar, dacă îl vizitezi la sfârșitul lui februarie, te vei trezi în mijlocul unuia dintre cele mai mari festivaluri de film din Europa. În fiecare an, în ultimele zile din februarie, Porto găzduiește Fantasporto, un festival dedicat filmelor horror și fantasy, ce atrage zeci de mii de cinefili din întreaga lume. În acest an festivalul începe în 20 februarie. Bineînțeles, nu poți pleca din Porto fără să bei un pahar de… port. Așa că îndreaptă-te spre Taylor’s, una dintre primele crame din Portugalia, pentru a degusta din soiurile lor delicioase.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-8-experiente-spectaculoase-de-care-sa-ai-parte-in-februarie

DISTRIBUIȚI