DISTRIBUIȚI

Grecia este una dintre cele mai frumoase destinații pentru vacanța de vară, foarte accesibilă pentru turiștii români. Fie că îți dorești să lenevești la soare, să practici sporturi acvatice, să petreci o vara plină de distracție în cluburi sau să descoperi noi locuri minunate, Grecia îți va satisface orice moft. Dacă această țară este o destinație care îți surâde în această vară, dar încă nu te-ai hotărât unde anume să mergi în concediu noi îți venim în ajutor. Iată care sunt cele mai frumoase stațiuni din Grecia pentru o vacanță de vis!

Super Paradise în Mykonos

Plajele din Mykonos sunt recunoscute drept unele dintre cele mai frumoase din lume, grație apelor cristaline si a nisipului auriu fin. Să nu mai vorbim despre serviciile ireproșabile cu care sunt întâmpinați turiștii. Unul dintre cele mai pitorești locuri de pe această insulă din Marea Egee este plaja Super Paradise. Cu un nume care ilustrează perfect frumusețea acestui colț de lume, Super Paradise se mândrește cu ape turcoaz și o plajă uriașă care poate acomoda miile de turiști ce invadează această insulă minunată în fiecare vacanță de vară.

plaja super paradise

Koukounaries în Skiathos

Cea mai frumoasă plajă de pe insula Skiathos este fără îndoială cea din stațiunea Koukounaries. Această lagună cu ape perfect albastre este înconjurată de păduri uriașe de pini. Nisipul fin atrage o mulțime de turiști care ajung pe această insulă, plaja din Koukounaries fiind considerată una dintre cele mai bine conservate din Marea Mediterană.

Totuși, asta nu înseamnă că stațiunea nu îți va oferi o mulțime de modalități de petrecere a timpului. Turiștii pot practica sporturi acvatice, în timp ce tavernele, restaurantele și barurile de pe faleză își îmbie vizitatorii cu specialități tradiționale. Dacă ai chef de o plimbare în natură poți explora pădurea de pini din jur, care este o rezervație naturală protejată.

koukounaries, grecia

Kamari în Santorini

Santorini este una dintre cele mai populare insule din Marea Egee, fiind faimoasă pentru clădirile albe și panoramele pitorești. Printre cele mai interesante locuri de pe această insulă se numără și orășelul Kamari, aflat la doar 10 kilometri de capitala insulei, Fira.

Plajele din Kamari nu sunt tocmai obișnuite. Nisipul negru face un contrast neobișnuit cu albastrul deschis al valurilor, în timp ce uriașa stâncă Mesa Vouno tronează deasupra zonei. În Kamari, noul se îmbină cu vechiul, iar printre căsuțele tradiționale de pe faleză se află numeroase cafenele, baruri și cluburi moderne, unde distracția pare să nu se termine niciodată.

Statiuni Grecia

Plaja Iguana în Creta

Orașul Chania, al doilea ca mărime din Insula Creta se mândrește cu trei stațiuni superbe despărțite de câte un limb de nisip. Dintre acestea, plaja Iguana este destinația perfectă pentru cei care vor să se bucure de nisip fin și ape liniștite. Acest loc este alegerea cea mai bună mai ales în zilele în care marea este neliniștită, deoarece poziționarea ei face ca apele să fie perfecte pentru înotat în orice condiții.

plaja iguana creta

Kalithea în Rhodos

Una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe insula RhodosKalithea își încântă vizitatorii cu o plajă cu nisip fin și ape ideale pentru bălăcit. Aflat la scurtă distanță de orașul Rhodos, aici turiștii pot admira băile superbe construite de romani, precum și o multitudine de mici insule și formațiuni geologice neobișnuite ce împânzesc frumoasa plajă.

Această stațiune este populară și printre localnici deoarece în anumite părți s-au format piscine naturale printre stânci, care sunt perfecte pentru snorkeling sau scufundări.

kalithea grecia


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-7-statiuni-din-grecia-pentru-o-vacanta-de-vis

DISTRIBUIȚI