DISTRIBUIȚI

Iunie înseamnă începutul verii, adică vacanțe de vis la mare sau la munte și experiențe de neuitat în cele mai frumoase locuri din lume. Dacă încă nu ți-ai făcut planuri de vacanță pentru această lună, noi îți facem câteva propuneri interesante. Fie că vrei să te bucuri de soare la malul mării sau vrei să fugi de caniculă într-un colț de lume răcoros, noi am găsit cele mai spectaculoase experiențe de care să ai parte în iunie.

Islanda pe timp de vară

În ultimii ani, Islanda a devenit o destinație de vacanță foarte populară, mai ales datorită faptului că aici poți admira spectacolul Luminilor Nordice. În afara lunilor de iarnă, când temperaturile scăzute descurajează turiștii neobișnuiți cu frigul, Islanda este o destinație superbă cu o varietate incredibilă de peisaje, de la vulcani și munți uriași, la cascade enorme și gheizere. Islanda se află în apropiere de Cercul Arctic, ceea ce înseamnă că lunile de vară aduc zile foarte lungi cu lumină, perfecte pentru a explora această destinație fascinantă. Un alt motiv pentru a vizita Islanda în iunie este faptul că atunci ai șansa de a vedea balene de pe coasta Húsavík.

Bucură-te de soarele mediteranean pe Coasta Amalfi

Nu ai nevoie decât de o vizită pe Coasta Amalfi pentru a înțelege nenumăratele opere de artă pe care le-a inspirat Italia. Casele colorate precum confeti, domurile ornate și turlele subțiri se luptă pentru spațiu pe fațadele coastelor, deasupra valurilor albastre ale Mediteranei. Dacă vei vizita Coasta Amalfi în iunie, vei evita autocarele cu turiști ce blochează drumurile înguste de-a lungul coastei. Positano și Amalfi sunt cele mai populare sate de aici și, deși sunt foarte turistice, și-au păstrat farmecul mediteranean. Ravello, cocoțat pe stânci, se mândrește cu cele mai spectaculoase panorame, în timp ce în micuțul Cetara vei descoperi o plajă cu pietricele unde te poți relaxa la soare.

 

Relaxează-te pe coasta din Suffolk

Coasta din Suffolk se află la doar câteva ore de Londra, dar este suficient de departe pentru a evita gălăgia capitalei britanice. Mai mult, această regiune este cea mai însorită din Marea Britanie, fiind și cea mai sălbatică zonă de coastă. Festivalul de Muzică Aldeburgh are loc aici timp de trei săptămâni în iunie, prezentând cea mai bună muzică clasică din Marea Britanie. Dacă vrei să te bucuri de muzică tot timpul, poți sta în campingurile special amenajate pentru festival, lângă plajă.

 

Fă rafting prin Marele Canion

Când te gândești la Marele Canion, cel mai probabil îți imaginezi clasicele panorame din vârf. Dar, nu există modalitate mai bună de a descoperi cel mai lung și fascinat canion din lume decât uitându-te în sus, de la baza sa. Așa că pornește într-o aventură unică și fă rafting pe râul Colorado pe toată lungimea canionului, adică pe o distanță de 446 kilometri. Această experiență nu este pentru cei care stau prost cu inima – râul Colorado are aproximativ 161 de vârtejuri. De asemenea, poți face drumeții pentru a descoperi micile cascade ascunse printre pereții gigant ai canionului și poți petrece nopțile la cort sub cerul înstelat.

Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-7-experiente-spectaculoase-de-care-sa-ai-parte-in-iunie

DISTRIBUIȚI