DISTRIBUIȚI

Dacă ești genul de călător care adoră să meargă în muzee, galerii de artă și la evenimente culturale și artistice în orașul pe care îl vizitezi, noi ne-am gândit să-ți facem o listă cu aceste destinații care îmbină perfect latura artistică și cea culturală. Acestea sunt orașe istorice, care abundă în muzee, în care muzica se aude în aer și arta se vede atât pe pânze, cât și pe zidurile orașului.

Florența, Italia

Evident, că a trebuit să începem această listă cu Florența. Este orașul în care s-a născut Renașterea și, de secole, a reușit să capteze atenția călătorilor în căutare de artă și cultură. Numit de multe ori „muzeu în aer liber”, Florența se laudă cu arhitectura sa, dar și cu multiplele centre de cultură precum Galeria Uffizi, Palazzo Vecchio, Galeria AccademiaPalazzo PittiMuseo dell’Opera del Duomo, Muzeul Galileo și altele.

Paris, Franța

Nimic nu se compară cu boemul Paris, fiind, cu ușurință, unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii și un paradis pentru turiștii artistici. De la Turnul Eiffel și până la Grădinile Tuileries, Parisul este îmbogățit cu cafenele fermecătoare, bulevarde parcă pictate, clădiri cu o arhitectură romantică și zone boeme, unde arta este la ea acasă. Orașul Luminilor este perfect pentru cei care adoră muzeele – Luvru, d’OrsayGeorges PompidouRodin – și pentru cei care găsesc arta în detaliile orașului.

Barcelona, Spania

Pe nimeni nu miră prezența Barcelonei în topul celor mai artistice orașe. Acesta este probabil cel mai colorat și mai plin de viață oraș al Europei, cu o cultură care greu poate fi depășită. Te invităm să descoperi piesele de artă ale faimosului Antonio Gaudi, de la Sagrada Familia, Parcul Guell, Casa Batllo, Casa Mila, El Gotic sau clădirile de pe Passeig de Gràcia. Stilul Art Nouveau, arta și muzica stradală, elementele gotice, mozaicurile colorate și mâncarea sunt câteva dintre elementele care fac din Barcelona cea mai creativă destinație.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-7-orase-bazate-pe-arta-si-cultura-din-europa

DISTRIBUIȚI