DISTRIBUIȚI

Cafenelele dau viață unui oraș și sunt un magnet pentru pasionații de băuturi cafeinizate și conversații, care umplu străzile cu mireasma boabelor de cafea proaspăt prăjite. În vacanță, nimic nu se compară cu o pauză din vizitarea obiectivelor turistice la o cafenea din centrul orașului. Mai departe îți prezentăm 7 dintre cele mai important orașe pentru cultura cafelei, pe care să le vizitezi și tu pentru o ceașcă de ceva delicios.

Roma, Italia

Ok, sigur te așteptai ca Roma să fie în fruntea listei, dar, ce putem spune, Italia chiar este cea mai importantă destinație europeană în care să savurezi cea mai aromată și mai delicioasă cafea. Cultura cafelei este foarte bine dezvoltată aici și nenumărate căni de espresso sunt servite în cafenelele din această capitală în fiecare zi, atât turiștilor, cât și localnicilor, pentru a avea o zi mai energică. Cele mai populare sunt cafelele scurte, fără lapte sau zahăr.

Seattle, SUA

Știai că primul Starbucks a fost deschis în Seattle, în Pike Place Market, în care poți bea cafea chiar și acum? De atunci, Starbucks și-a deschis peste 10.000 de francize la nivel mondial. Seattle a pornit o adevărată revoluție a cafelei, fiind orașul cu cea mai mare concentrație de cafenele din SUA – 2,5 cafenele la fiecare 1.000 de  locuitori. Așadar, dacă ești pasionat al cafelei, Seattle este Raiul tău.

Istanbul, Turcia

Cafeaua turcească este cu totul altă poveste față de restul din această listă. Este mai bogată, mai aromată, preparată printr-o metodă specială. Baristas din Turciamacină cu atenție boabele proaspete de cafea și fierb acest deliciu în vase speciale numite cezve. Rezultatul este o cafea puternică, foarte concentrată, care te ajută să fii alert când vizitezi obiectivele turistice ale orașului.

Viena, Austria

Viena are cafenele aliniate într-o ordine perfectă pe străzile sale fermecătoare, iar cultura cafelei este extrem de dezvoltată aici, atât de mult încât UNESCO a numit cafenelele cochete ale Vienei adevărate bogății ale lumii. Și pe bună dreptate, căci localurile vieneze au un farmec aparte și toate îți pot oferi o cană din cel mai bun elixir cafeinizat, fie că preferi cappuccino, latte macchiato sau poate specialitatea clasic vieneză – melange.

Melbourne, Australia

Melbourne iubește cafeaua atât de mult încât orașul organizează numeroase evenimente și sărbători dedicate cafelei, iar aceștia au chiar o publicație specială despre cafea. Cafeaua are un rol important în istoria orașului Melbourne. În această metropolă australiană, capitală mondială a cafelei, vei găsi numeroase cafenele unice, în care baristas iau în serios preparatele de cafea. Îți recomandăm cafelele cu lapte, pe care le vei primi cu cele mai frumoase modele de spumă.

Oslo, Norvegia

La prima vedere, nu ai crede despre Oslo că este un oraș pasionat de cafea, dar știai că scandinavii beau mai multă cafea anual, ca balticii? Norvegienii își beau cafeaua dimineața, la prânz și seara, preferând o cafea mai ușoară, aproape fructată. Aici îți recomandăm să comanzi cafeaua simplă pentru că îi vei adora gustul special. Mai mult, ai ocazia să deguști întotdeauna la cafea torturi și prăjituri delicioase.

 

Vancouver, Canada

Iubirea pentru cafea în Vancouver s-a dezvoltat cel mai mult în anii ’70, când cafeaua era importată din Seattle. De atunci, în Canada au fost deschise la fiecare colț francize ale faimoșilor producători de cafea ai lumii, punându-se accent pe micii întreprinzători. Aici îți recomandăm să încerci cafenele organice sau cocktail-urile preparate de cei mai pricepuți cafengii.

DISTRIBUIȚI