DISTRIBUIȚI

Republica Moldova este una dintre cele mai puțin vizitate țări din Europa, dar asta nu înseamnă că nu este o destinație fascinantă, plină de locuri minunate care așteaptă să fie descoperite. Unul dintre vecinii României, Republica Moldova se mândrește cu o mulțime de peisaje naturale minunate, mănăstiri fermecătoare și crame excelente. Această mică țară este o alegere excelentă pentru turiștii interesați de experiențe noi, într-un loc superb care, cel puțin deocamdată, nu a fost invadat de mulțimi de turiști. Iată 6 motive să vizitezi Republica Moldova!

Chișinău

Chișinău este capitala Moldovei și cel mai mare oraș al țării. Este un oraș prietenos și modern, cu o mulțime de clădiri istorice. Chișinău se mândrește și cu o serie de parcuri și grădini frumoase, dar și cu muzee și galerii de artă ce merită explorate. Nu uita să vizitezi și Parcul Memorial cu piramida portocalie dedicată soldaților care și-au pierdut viața în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, rătăcește prin Parcul Pușkin, admiră frescele dinCatedrala Mitropolitană Nașterea Domnului, vizitează Biserica Sfântul Teodor Tiron și admiră Arcul de Triumf.

Cramele excepționale

Vinurile din Republica Moldova au început să devină din ce în ce mai apreciate de experții internaționali, iar cramele de din această țară sunt unele dintre cele mai fascinante destinații turistice. Începe-ți excursia pe drumul vinului la Mileștii Mici, la 30 de minute de mers cu mașina de Chișinău. Cramele de aici se află în Cartea Recordurilor ca cele mai mari crame din lume, cu peste 1,5 milioane de sticle aranjate într-un labirint subteran de 55 kilometri. Apoi vizitează și cramele Cricova, perla vinurilor moldovenești, unde poți degusta cele mai delicioase soiuri.

Orheiul Vechi

Orheiul Vechi este considerat drept cea mai frumoasă zonă din Moldova, un complex cultural, istoric și arheologic aflat la aproximativ 60 de kilometri de Chișinău. Aflat în valea râului Răut, Orheiul Vechi te va surprinde cu peisaje naturale de excepție, cu dealuri abrupte din calcar. În această zonă se află mai multe monumente și clădiri antice împrăștiate pe întreaga vale ce datează din diferite perioade istorice începând cu secolul X î.Hr. și până în secolul al XIV-lea e.n. Aceste fortărețe antice și mănăstiri sunt printre cele mai neobișnuite monumente din Europa de Est. Mănăstirea Orheiul Vechi este săpată într-o stâncă uriașă de calcar a cărei frumusețe atrage o sumedenie de vizitatori din întreaga lume. După ce vizitezi toate monumentele și bijuteriile arhitectonice din Orheiul Vechi, fă o excursie și până la muzeul cu același nume unde poți afla povestea acestor locuri minunate.

Mănăstirile superbe

Transnistria nu este singurul loc cu arhitectură ortodoxă remarcabilă. Mănăstirile de pe tot cuprinsul Republicii Moldova sunt de o frumusețe rară, cu fresce elegante, grădini colorate și domuri sclipitoare. Printre cele mai frumoase se numără Mănăstirea Saharna, în nord-estul țării, un complex de clădiri albastre deschis ce înconjoară o biserică albă strălucitoare unde creștinii se înghesuie în fiecare zi să se roage la icoanele sfinților locali. O altă mănăstire superbă este Tipova, pe valea Nistrului, sculptată în stâncă.

Tiraspol

Al doilea oraș ca mărime din Moldova, Tiraspol se află în apropiere de granița cu Ucraina și pare să fi rămas neschimbat din perioada sovietică. Dacă vrei să descoperi atmosfera acelor timpuri, cu arhitectura și monumentele specifice, atunci trebuie neapărat să vizitezi acest oraș. Principalele atracții turistice din Tiraspol sunt statuile lui Lenin și al lui Alexandr Suvorov, precum și Monumentul Tancurilor. Cea mai interesantă modalitate de a explora orașul Tiraspol este cu ajutorul troleibuzelor, care sunt și foarte ieftine.

Soroca

Soroca este una dintre cele mai pitorești destinații de vacanță din Republica Moldova. Faimoasa fortăreață Soroca este un minunat exemplu de arhitectură medievală, fiind și cel mai important obiectiv turistic de aici. Cetatea Soroca a fost construită de Ștefan cel Mare, iar apoi a fost refăcută de Petru Rareș. Lângă Soroca vei găsi și Lumânarea Recunoștinței, un important simbol al Moldovei, de unde poți admira panorame excepționale peste întreaga localitate.

Tu ai vizitat Republica Moldova? Ce locuri te-au impresionat cel mai mult în această țară?

http://www.ghiduri-turistice.info/

 

DISTRIBUIȚI