DISTRIBUIȚI

Roma este un adevărat muzeu în aer liber cu o multitudine de clădiri și monumente istorice excepționale pe care nu trebuie să le ratezi. Dar, dacă ai vizitat deja cele mai importante obiective turistice din Roma și mai ai ceva timp la dispoziție, noi îți recomandăm șase locuri mai puțin cunoscute, care merită să fie explorate.

Călătorește în timp la Studiourile Cinecittà

Dacă ai vizitat Forumul Roman și nu ți-ai putut imagina cum colonadele pe jumătate dărâmate puteau să formeze epicentrul lumii antice, poți să vizitezi ceva mai neobișnuit și anume Studiourile Cinecittà. Aici este locul în care a fost filmat serialul de succes Roma și chiar și acum mai poți vizita o parte din decorurile folosite în această producție, inclusiv o replică a forumului, cu edificii intacte și frumos colorate, așa cum erau în vremurile antice. Împânzită cu amintiri ale unor filme iconice, la Cinecittà poți admira o sumedenie de decoruri din producții clasice din era Dolce Vita sau din peliculele spaghetti western. Pentru a ajunge la Studiourile Cinecittà nu trebuie decât să iei metroul din centrul Romei.

Descoperă istoria ciudată a Villei Torlonia

Prea puțini turiști ajung în acest parc cu palmieri din nordul orașului. Villa Torlonia nu este doar o oază răcoroasă în timpul verilor fierbinți, ci și un loc cu o istorie foarte interesantă. Acest domeniu i-a fost încredințat lui Mussolini în anii ’30, iar reședința lui de aici, Casino Nobile, este astăzi deschisă publicului. Lângă clădirea bogat decorată poți explora buncărul construit pentru Mussolini și familia lui în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, precum și Casina delle Civette (Micuța casă a bufnițelor), o superbă construcție Art Nouveau cu vitralii colorate, cu bufnițe și alte păsări.

Fă un picnic în Parco degli Acquedotti

Pasionații de cinematografie italiană vor recunoaște Parco degli Acquedotti din pelicula lui Fellini La Dolce Vita (1960), în care o statuie a lui Hristos este transportată cu un elicopter din împrejurimile Romei până la Vatican. Acest parc este și mai impresionant în realitate. Împânzit cu rămășițe ale unor apeducte romane, care pe vremuri aducea mii de litrii de apă în oraș, Parco degli Acquedotti este extraordinar în sezonul cald când siturile arheologice sunt acoperite cu flori multicolore.

Bucură-te de latura mai liniștită a Romei în Garbatella

O adevărată curiozitate în cartierul industrial Ostiense, Garbatella a fost construit în anii ’20 după modelul orașelor-grădini din Anglia, cu edificii joase și rustice adunate în jurul unor grădini publice liniștite. Amenajat inițial pentru locuitorii care și-au pierdut casele în urma demolărilor lui Mussolini din centrul Romei, designul deosebit al cartierului Garbatella a încurajat dezvoltarea unei comunități foarte strânse care și-a păstrat caracteristicile până în ziua de azi. Dacă gălăgia și mulțimile de oameni din centrul Romei te copleșesc, aici vei găsi străduțe pitorești liniștite cu o mulțime de restaurante cu meniuri delicioase.

Explorează străduțele din Quartiere Coppedè

Centru Romei are o sumedenie de obiective fascinante care se întrec pentru atenția turiștilor, astfel încât Quartiere Coppedè trece deseori neobservat. Ascuns în districtul Trieste, în nord-estul centrului, această bucată din capitala Italiei a fost amenajată în 1919. Cu o arhitectură preponderent în stil Art Nouveau, aici poți admira edificii bogat decorate cu foișoare florentine, fațade cu fresce, motive medievale și capete de balauri gotice. Printre cele mai interesante clădiri se numără „căsuța zânelor” sau „palatul paiajenului”.

Admiră arta stradală de pe Viale Tor Marancia

După ce te saturi de artă renascentistă și barocă, îndreaptă-te spre periferia Romei pentru a descoperi câteva opere de artă contemporană. Arta stradală a cunoscut un avânt uriaș în ultimii ani în Roma, după ce a fost integrată într-un plan administrativ de a înfrumuseța zonele neglijate ale orașului. Cel mai interesant exemplu esteViale Tor Marancia, care a fost „înfrumusețată” de 20 de artiști internaționali. Muralele monumentale în diferite stiluri artistice decorează fațadele clădirilor, astfel încât vei avea impresia că te afli într-o galerie de artă și nu pe o alee de la periferia Romei.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info

DISTRIBUIȚI