DISTRIBUIȚI

Nu sunt puține concepțiile greșite care apar când vine vorba despre Orientul Mijlociu, dar un lucru este clar ca lumina zilei: tot mai mulți călători se lovesc de curiozitatea de a cunoaște această bucată de lume. Datele recente dovedesc faptul că turismul în Orientul Mijlociu este într-o continuă creștere și estimează că, până în 2030, această regiune va primi anual un număr de 150 de milioane de vizitatori internaționali.

Nu-i greu de văzut ce este atât de atrăgător la cele mai populare destinații din Orientul Mijlociu. Indiferent că ești în căutarea obiectivelor istorice, a minunilor naturale, a plajelor care taie răsuflarea sau a orașelor cosmopolite, aici le găsești cam pe toate. Parcurge cu atenție cele 6 sugestii aflate în topul nostru și pregătește-ți prima călătorie în Orientul Mijlociu.

Tel Aviv, Israel

Adesea asemuit cu Rio de Janeiro, Tel Aviv împletește cu succes tot ce-i mai șarmant dintr-un oraș cosmopolit cu farmecele așezărilor de la malul mării. Orașul se întâlnește cu țărmul în toată lungimea sa, ceea ce înseamnă că niciodată nu vei fi prea departe de plajă, iar pantofii nu-ți vor plânge după nisip. Pe timp de zi, Tel Aviv abundă de iubitori de soare și de sporturi acvatice, în vreme ce după-amiezele se dedică voleiului pe plajă și bărulețelor luminate, cu iz de poveste.

Ce-i drept este că marile obiective turistice nu-ți vor ocupa prea multă vreme, dar asta nu înseamnă decât că-ți rămâne timp berechet pentru cafele, cumpărături, degustări de mâncare stradală și luat la rând barurile cu cocktailuri. Și că veni vorba de acest din urmă răsfăț… nu trece cu vederea Imperial Cocktail Bar, cel care-a fost votat drept cel mai bun din Orientul Mijlociu. Locul e micuț, așa că asigură-te că rezervi din timp.

Sursa: https://www.momondo.ro/descopera/articol/prima-calatorie-in-orientul-mijlociu