DISTRIBUIȚI

Pe măsură ce întâmpinăm primele semne ale primăverii, în alte colțuri de lume au loc cele mai mari festivaluri, pline de culoare și viață. Martie este luna perfectă pentru city break-uri sau mini-vacanțe în locuri călduroase, în care să te dezgheți după o iarnă lungă. Dacă încă nu te-ai săturat de zăpadă, atunci ai la dispoziție și o mulțime de destinații fantastice unde poți să te distrezi la munte. Iată ce experiențe și destinații de vacanță îți propunem în martie.

Tirol, Austria

Regiunea Tirol din Austria este superbă în orice moment al anului, dar la finalul iernii, când zilele sunt mai lungi și senine, panoramele alpine sunt excepționale. Dacă piscurile sunt încă înghețate, livezile de la poalele Alpilor încep să înflorească, iar pajiștile de la altitudini mai mici se transformă într-un spectacol de culoare. În această perioadă se deschid primele trasee de drumeții din regiunea Tirol, în timp ce pârtiile sunt încă acoperite cu zăpadă.

Festivalul Holi, India

Unul dintre cele mai fascinante evenimente din India, Festivalul Holi este sărbătorit în ultima zi cu lună plină a lunii Phalguna, de obicei, în luna martie. Acest festival este celebrat de toate comunitățile hinduse din întreaga lume, dar niciuna nu se compară cu festivitățile din regiunea indiană Braj. Oamenii invadează străzile orașelor îmbrăcați în alb, înarmați cu apă și pudră colorată, determinați să-i transforme pe ceilalți participanți la festivități în curcubeie umblătoare. Orașe și sate din întreaga Indie prind viață cu bătăi gălăgioase cu apă și focuri de tabără. Festivalul Holi este cea mai colorată perioadă pentru a vizita India și nu ar trebui ratată.

Valea Douro, Portugalia

Valea Douro, din nordul Portugaliei, se mândrește cu propriul micro-climat, motiv pentru care strugurii care cresc în viile de aici sunt foarte delicioși. Primăvara vine mai devreme în Valea Douro, iar în martie ai șansa să admiri nori albi și roz, plutind printre versanții dealurilor. Fă o croazieră pe una dintre navele vikinge care plutesc agale pe râul Douro, construite special pentru a naviga prin aceste locuri. Dacă vrei și puțin răsfăț în vacanță, poți să te relaxezi la unul dintre spa-urile din regiune, care folosesc vinul ca remediu pentru orice.

Andaluzia, Spania

Această regiune din sudul Spaniei devine un adevărat spectacol în timpul Semana Santa (Săptămâna Sfântă), care are loc înainte de Paști. Săptămâna Sfântă se celebrează în Andaluzia cu o mulțime de petreceri de stradă și procesiuni spectaculoase, mai ales în Sevilla și Malaga. Acestea sunt și unele dintre cele mai ieftine orașe din Europa, astfel încât vei avea parte de o vacanță minunată, fără a-ți face o gaură prea mare în buget.

Washington, D.C., SUA

Sărbătorește primăvara cu o vacanță în capitala americană. După 20 martie, în Washington, D.C. are loc Festivalul Național al Florilor de Cireș, care durează nu mai puțin de patru săptămâni. Acest festival colorat marchează cei 3.000 de cireși pe care capitala Americii i-a primit cadou de la primarul orașului Tokyo, Yukio Ozaki, în 1912. Astăzi, Festivalul Național al Florilor de Cireș este cel mai important eveniment de primăvară din Statele Unite ale Americii, fiind vizitat de peste 1,5 milioane de curioși din întreaga lume.

St. Patrick’s Day în Dublin, Irlanda

Primăvara este minunată și în Dublin, dar pentru irlandezi martie înseamnă un singur lucru – St. Patrick’s Day. Nimic nu se compară cu experiența acestei sărbători în Dublin. Timp de 4 zile, toți locuitorii sunt îmbrăcați în diferite costume și participă la parade masive ce invadează străzile orașului. Culoarea Zilei Sfântului Patrick este, bineînțeles, verde, ceea ce înseamnă că vei găsi inclusiv bere și apă verde în pub-urile din oraș. Dacă nu te afli în Irlanda în 17 martie, poți sărbătorii St. Patrick’s Day și în Marea Britanie, SUA, Australia, Canada, Argentina, Elveția, Rusia sau în diferite părți din Asia.

Sursa: https://www.ghiduri-turistice.info