DISTRIBUIȚI

Când ne gândim la o următoarea călătorie, unii dintre noi visăm la o pauză de relaxare şi fericire, în timp ce alţii sunt dependenţi de aventură. Sentimentul care ne impinge să explorăm noi teritorii este greu de ţinut în frâu. Destinaţiile cele mai memorabile sunt cele care implică riscuri sau chiar pun viaţa în pericol. O vacanţă plină de aventură poate întări caracterul, încrederea şi lărgirea orizonturilor. Ieşirea în afara zonei de confort poate oferi o serie de satisfacţii, dacă sunteţi gata să vă asumaţi riscurile.

Cascada Angel din Venezuela. Îţi poţi începe aventura în destinaţia ce a reprezentat sursa de inspiraţie pentru romanul de aventuri lui Conan Doyle „Lost World“. Frumuseţea naturală este uluitoare, jungla luxuriantă ţine cât priveşti cu ochii, iar formele create de stâncile muntelui sunt uimitoare. Pentru a ajunge la Muntele Roraima va trebui să traversezi fluxuri transversale şi labirinturi stâncoase. Acestea îţi vor testa voinţa şi rezistenţa. Dacă vei reuşi să ajungi la destinaţie, te vei bucura de imaginea celei mai înalte cascade din lume, Cascada Angel, care are 978 m.

Insulele Indoneziei. Nu trebuie să rataţi plimbarea printre insulele din paradisul tropical al Indoneziei, într-un iaht de lemn tradiţional. Vă puteţi bucura de imaginea zonelor de conservare dar şi a suprafeţei marine. Puteţi vedea dragoni Komodo (cea mai mare specie de şopârle, ce poate ajunge la o dimensiune de 3 metri lungime şi o greutate de aproximativ 70 de kilograme), păsări graţioase şi calcani mortali. Scufundările în această zonă este un mod divin de a experimenta neatinsele recife de corali.

Grandiosul Mont Blanc. Escaladarea celui de-al treilea cel mai înalt munte din Europa este o adevărată experienţă de viaţă. Vei avea nevoie cu siguranţă să fii apt fizic, dar şi de echipament adecvat. Multe ore de fitness şi o puternică tărie de caracter vor sta la baza unei astfel de călătorii, dar experienţa îţi va rămâne în minte întreaga viaţă.

Pustiul Siberian. Iubitorii de motoare şi adrenalină nu trebuie să caute mai departe de pustiul Siberian. Cei care pot face faţă unei plimbări istovitoare, vor avea parte de o recompensă pe măsură. Plimbarea prin pustiul din jurul lacului Baikal, cel mai adânc din lume, este uimitoare. Vei întâmpina dificultăţi de-a lungul drumului, dar cultura buryat, izvoarele termale şi fauna sălbatică îţi vor răsplăti sacrificiul.

Parcului Naţional Tortuguero, Costa Rica. Ce modalitate mai bună de a explora costa tropicală luxuriantă din Costa Rica decât pe căile fluviale ale Parcului Naţional Tortuguero. Unii pot opta pentru o barcă, dar plimbarea cu placa va fi, fără îndoială, cel mai bun mod de a experimenta sălbaticia faunei. Vei vedea maimuţe, păsări exotice şi tucani. La lăsarea nopţii îţi poţi planifica o plimbare prin pădurea tropicală, pentru a face cunoştinţă cu activitate nocturnă. Înainte de a pleca, ia în considerare şi o baie relaxantă în piscinile termale ale vulcanului Arenal.

Marele Zid Chinezesc.
În cazul în care sunteţi interesat de site-uri istorice, iar picioarele vă sunt gata pentru o nouă provocarea, puteţi încerca mersul pe jos (în unele zone) de-a lungul Marelui Zid Chinezesc. Arhitectura este la fel de uimitoare ca şi peisajul natural. De asemenea, puteţi vizita mormintele dinastiei Împăraţilor Qing.

Sursă: www.adevarul.ro

DISTRIBUIȚI