DISTRIBUIȚI

Roma este orașul etern! Orașul plin de istorie! Orașul cu multe locuri de vizitat!

Pe langă toate aceste definiții, mi s-a mai spus despre Roma că este și orașul foarte scump. Împreună cu soția mea și junioara noastră, Irina, am mers într-un city-break de 4 zile in Roma, la început de an pentru a compensa că nu mergem la ski. A fost o decizie foarte deșteaptă deoarece ne-am bucurat de patru zile în Romapline de soare, perfecte pentru vizitat.

Dar când am început să mă documentez despre cazare și locurile de vizitat am întâlnit foarte multe mărturii contradictorii. De aceea îți împărtășesc câteva dintre concluziile noastre ca și sfaturi pentru o vacanță ieftină în Roma.

Sfat #1 : nu lua trenul de la aeroport până în centru!

Când ajungi în aeroportul din Roma vei avea două opțiuni ca să ajungi în oraș: să iei trenul rapid Leonardo Express sau autobuzul. Noi am luat trenul și am plătit 28 de euro pentru două persoane. La plecare cei de la hotel ne-au spus că putem lua autobuzul COTRAL care ne-a costat 7 euro pentru două persoane. Deci, ia autobuzul, durează mai mult drumul, dar economisești aproape 50 de euro pentru un drum dus-întors!

Sfat #2 : nu îți lua cazare în centru!

Când am căutat cazarea mă gândeam că ar fi bine să aleg un hotel în centru ca să putem vizita mai multe atracții turistice și să avem mai multe opțiuni pentru mâncare. Dar am comparat prețurile dintre cazarea în centru (2 stele!) și cazarea mai la periferie (4 stele) și am optat pentru cazarea la periferie deoarece era la jumătate de preț. Astfel am stat în condiții mult mai bune, la jumătate de preț în zona Cornelia. Îți recomand hotelul Domus Mariae Palazzo Carpegna unde am stat noi: condiții foarte bune de cazare și mâncare bună.

Sfat #3 : alege metroul ca să te plimbi prin Roma

În cele 4 zile cât am stat în Roma am călătorit cu metroul. De unde eram cazați și până în centru aveam 7 statii de metrou (de la Statia Cornelia pana la statia Spagna) și făceam în jur de 15-20 de minute. Deși inițial am avut ceva emoții referitor la metrou, până la urmă s-a dovedit a fi o alegere bună. Metroul e curat, vine la timp și nu am avut niciun fel de problemă.

În Roma exista 2 linii de metrou: linia roșie și linia albastră. Noi ne-am luat câte o legitimație de călătorie pe 3 zile care a costat 18 euro.

Sfat #4 : nu vei sta mult la coadă ca să intri la Coloseum!

Citisem tot felul de sfaturi despre intrarea la Colosseum. Sincer când am ajuns acolo după o zi de plimbări nu mi-a mai păsat cât trebuie să stau. De cum te îndrepți înspre intrare vei fi abordat de tot felul de oameni care se vor oferi să îți vandă bilete „cu un mic adaos” ca să nu mai stai la coadă. Când vei sta la coadă vor veni alții care îti vor face estimări de genul „coada e de minim 30 de minute” și îti vor oferi șansa să „skip the line” dacă te alături la grupurile organizate pentru 5 euro în plus.

Ei bine, noi am stat efectiv la coada în jur de 10-15 minute și am platit câte 12 euro de persoană intrarea. Părerea mea e că merită să intri la Coloseum deoarece e cu adevărat impresionant prin mărimea lui.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-5-sfaturi-pentru-o-vacanta-mai-ieftina-la-roma

DISTRIBUIȚI