DISTRIBUIȚI

Atunci când vine vorba de destinaţii a căror privelişte îţi taie respiraţia, Marea Britanie se numără printre cele ideale. Mai mult de atât, printre englezi circulă o vorbă care spune că dacă vrei să cunoşti cu adevărat Anglia, trebuie să ieşi din Londra şi să vizitezi restul oraşelor.

Norwich. Este una dintre cele mai interesante destinaţii britanice când vine vorba de literatură, muzică, teatru şi arte vizuale. Străzile pitoreşti foarte largi, rămase aşa din timpurile medievale, sunt print tot oraşul, iar buticuri independente sunt situate la orice colţ. Ai grijă să treci pe la The Bicycle Shop la prânz şi să vizitezi măcar unul din multele muzee din cel de-al doilea oraş ca mărime din Anglia.

into-uea-norwich-skyline

Bath. Oraşul se făleşte cu o istorie îndelungată şi o arhitectură fascinantă. Unul dintre cele mai liniştite locuri din Anglia, este alegerea perfectă pentru o vizită încărcată de doze culturale şi ambientale. Dacă nu eşti un fan al planificatului, poţi beneficia de tururile Shearings pentru a explora Bath şi împrejurimile sale, frumoasa zonă Somerset, iar dacă eşti un împătimit al artelor frumoase, Bath Fringe Festival nu trebuie ratat. Băile romane sunt un must-see al zonei, cum ar spune englezii.

maxresdefault
Brighton. Prezentat de cele mai multe ori drept Londra de lângă mare, Brighton este mult mai relaxantă, totuşi, fiind la fel de atrăgătoare ca destinaţie. Sunt multe de încercat în materie de mâncare, viaţă de noapte, puburi, dar şi locuri de vizitat şi fotografiat. Brighton este gazda festivalui The Great Escape, unde artişti din toată lumea îşi fac prezenţa.

brighton-beach-brighton-uk

Edinburgh. Capitala Scoţiei nu duce lipsă de mâncăruri şi băuturi fine, poveşti captivante din trecute şi un număr cuprinzător de activităţi care să te ţină ocupat. Plimbă-te pe cea mai faimoasă stradă a oraşului, the Royal Mile, urcă-te pe dealul lui Arthur şi gustă măcar o dată celebrul preparat haggis la unul dintre restaurantele oraşului. Foloseşte de site-ul Visit Scotland pentru a-ţi planifica vacanţa, astfel încât să nu ratezi prea multe.

edinburgh

 

Manchester. Oraşul cosmopolit este unul dintre cele mai energice şi grandioase din Marea Britanie. Muzeele, galeriile de artă şi teatrele, dar şi stadioanele de fotbal îţi fac vacanţa uşoară, dar plină. Încearcă să nu ratezi nici Grădina Zoologică Chester, pentru a petrece ziua cu unele dintre cele mai exotice animale.

manchester

 

sursa: http://www.one.ro/lifestyle/vacante-si-calatorii/5-orase-superbe-din-anglia-15933178

DISTRIBUIȚI