DISTRIBUIȚI

Porţi spre un alt univers, spirite care se plimbă printre noi, ritualuri, animale care nu aparţin niciunei specii, siluete care zboară sau pur şi simplu fenomene ale naturii care nu pot fi explicate nici măcar de oamenii de ştiinţă sunt subiecte care tuturor ne-au răpit gândurile pentru mai mult sau mai puţin timp. Sunt poveşti care există printre noi de sute de ani, unele cu care am crescut şi altele noi… nu seamană între ele, însă toate au ceva în comun: fenomele paranormale şi un final care ne face să ni se ridice părul.

Nu ştim dacă sunt mit sau realitate, însă curiozitatea sigur de domină pe toţi când se vorbeşte despre aşa ceva, aşa că, m-am hotărât să scriu despre aceste locuri din ţara noastră şi să ştiţi că aştept cu nerăbdare părerile voastre despre aceste locuri şi mai ales impresii, dacă aţi şi vizitat unul din aceste locuri.

Pădurea Baciu

Unul din cele mai enigmatice locuri din România se află în inima Ardealului şi poartă numele de Pădurea Baciu sau Triunghiul Bermudelor de România. Se speculează că locul ar fi o poartă către o altă lume… Există voci care susţin că odată ce-au ajuns în acest loc au simţit lucruri neobişnuite, inexplicabile de oamenii de ştiinţă.

Se zice că foşnetul frunzelor din copaci se transformă într-un zgomot ciudat şi majoritatea persoanelor au descris aceleaşi simptome: greaţă, stări de vomă, ameţeală, leşin, anxietate, depresie sau chiar pete şi arsuri pe piele.
Multă vreme lucrurile ciudate care se întâmplau în Pădurea Baciu au fost un subiect tabu, însă în ultimii ani tot mai mulţi curajoşi s-au aventurat… unii au avut parte de experienţe interesante, alţii nu.

Fenomenele paranormale din acest loc sunt studiate din 1936, iar în ciuda evoluţiei tehnologiei, nici după 80 de ani specialiştii nu au ajuns la nicio concluzie.

Sarmizegetusa Regia

Un oraş de 200 de kilometri patraţi, din care a fost scos la iveală doar o mică parte: Sarmizegetusa Regia… aceasta este cea mai recentă ipoteză oficială despre acest loc.

Majoritatea persoanelor care au ajuns la Sarmizegetusa spun că energia locului este ceva peste înţelegerea umană. Există persoane care garantează că sacerdoţi nevăzuţi încă susţin ritualuri, că numeroase duhuri încă bântuie locul şi că se simte prezenţa a numeroase entităţi, ghizi spirituali şi fiinţe superioare nouă. La fel ca în situaţia Pădurii Baciului, oamenii de ştiinţă ridică din umeri când sunt întrebaţi despre acest lucru, explicaţiile cele mai plauzibile venind până acum numai de la oamenii spirituali, pentru care acest loc este o poartă de comunicare cu o lume paralelă şi un loc ideal pentru meditaţie.

Peştera Polovragi

Este o peşteră despre care există multe poveşti diferite, însă toate au câteva lucruri în comun… subiecte paranormale inexplicabile şi un final de la care ţi se ridică părul. Se presupune că acest loc ar fi fost „casa” lui Zamolxe, zeul suprem al geto-dacilor, mai exact, locul în care acesta iniţia vraci, le dezvăluia din tainele lui şi îi învăţa cum să vindece.

Se presupune că această peşteră are numeroase tuneluri pe sub munţi, care duc către diferite locuri din ţară, că ascunde multe comori ale Dacilor, mai mult, că în interiorul ei ar exista chiar şi răspunsurile tuturor întrebărilor pe care oamenii de ştiinţă le caută de mult timp… un motiv suficient pentru ca un număr mare de localnici neînfricaţi şi de turişti aventurieri să intre în peşteră în căutare de bogăţie sau de răspunsuri… doar că majoritatea dintre cei care au încercat acest lucru au ieşit afară speriaţi de câte un lucru paranormal.

Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-5-obiective-turistice-misterioase-din-romania-mit-sau-realitate

 

DISTRIBUIȚI