DISTRIBUIȚI

Pentru că sezonul rece s-a instalat deja în toată puterea cuvântului, e momentul perfect să-ți faci planurile pentru vacanța de iarnă. Dacă încă nu te-ai hotărât unde vrei să mergi, noi îți recomandăm o vizită în Kopaonik. Stațiunea montană din Serbia are toate ingredientele pentru o vacanță la schi de nota zece.

Îți prezentăm câteva dintre principalele motive pentru care merită să-ți îndrepți atenția către Kopaonik. Pregătește-ți clăparii și schiurile! Ne vedem pe pârtie.

Prețurile sunt rezonabile

Dacă vrei o vacanță de iarnă care să nu coste o avere atunci Kopaonik, Serbia, este una dintre stațiunile pe care merită să le încerci. Prețurile de cazare, ski pass și celelalte cheltuieli aferente unui concediu la munte sunt mai mici decât în țări precum Austria, Franța sau Italia.

Ca să-ți faci o idee, un ski pass pentru șase zile costă în jur de 120 de euro pentru o persoană. De asemenea, există și diferite oferte pentru familii și grupuri mai mari.

În ceea ce privește mâncarea și băutura, în Serbia prețurile sunt destul de scăzute. Lucrurile stau la fel și când vine vorba despre Kopaonik. Desigur, fiind vorba de o stațiune costurile sunt ceva mai mari decât în orașe, însă rămân similare cu cele din România, ba chiar mai mici.

Ofertele de cazare sunt pentru toate bugetele. Astfel, o ședere la o pensiune costă aproximativ 100 de lei pe noapte, pentru două persoane. Iar pentru un hotel de trei stele o să trebuiască să scoți din buzunar aproximativ 300 de lei, tot pentru două persoane. La patru stele, în general, prețurile sunt undeva la 400 de lei pe noapte, pentru două persoane, însă, dacă faci rezervări din timp poți găsi oferte și mai avantajoase.

Este locul perfect pentru cei care iubesc să schieze

Kopaonik este cunoscut și sub numele de Muntele Soarelui, asta datorită faptului că vremea este destul de blândă aici, chiar și în sezonul rece. Pârtiile sunt acoperite cu zăpadă de pe la finalul lunii noiembrie și până în mai.

În ceea ce privește resortul de schi Kopaonik, acesta devine un loc tot mai popular pentru vacanța de iarnă. Stațiunea are pârtii pentru toate tipurile de schiori, de la avansați, la începători. Mai mult, pentru cei care abia acum își pun schiurile în picioare pentru prima dată există și o ”grădiniță”, unde pot să exerseze.

Situată la o altitudine de 1770 de metri (cel mai înalt vârf fiind Pancic, la 2017 metri) stațiunea montană are în total 62 de km de pârtie. Astfel, există 21 de pârtii albastre (ușoare), 9 roșii (medii) și 6 negre (dificile). Cea mai lungă pârtie are 3.5 km lungime.

Dacă nu te mai saturi de schiat, în Kopaonik poți să te bucuri de zăpadă chiar și după lăsarea serii. Există o pârtie cu nocturnă, aceasta având o lungime de 450 de metri.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-5-motive-sati-faci-vacanta-de-iarna-in-kopaonik-serbia