DISTRIBUIȚI

Shopping, parcuri acvatice, situri arheologice şi insule pentru promenadă; toate astea fac din Kusadasi o excelentă destinaţie de vacanţă.

Insula porumbelului

Kusadasi are şi alte atracţii în afară de plajă şi mare; are Insula Porumbelului – simbolul oraşului. Pe această limbă de pământ, în 1534 a fost construită o fortăreaţă, cunoscută drept Castelul Piraţilor. Contrar numelui, insula este legată de ţărm de o faleză, de-a lungul căreia vei găsi cafenele, terase şi bărci de croazieră acostate la mal.
Se spune că cele mai frumoase apusuri le poţi vedea de aici, de pe Insula Porumbelului. Pentru că este situată în oraş, aproape de port, poţi să ajungi pe aici mergând pe malul mării ori, ca alternativă, ai dolmusul (mini-bus) în direcţia „Ladies beach” (din centru faci doar 5 minute).
Adaland – cel mai pare parc acvatic din Europa

Adaland este, fără dubii,  unul dintre cele mai bune 10 parcuri acvatice din lume şi cel mai mare din Europa. Într-un spaţiu de peste 25 de hectare, cu o vedere magnifică spre Marea Egee, vei găsi practic 3 parcuri cu tematici diferite: Aquapark, Delfinariul şi Seapark. În preţul biletului (40 de euro) vei primi un costum special de înot şi mască pentru snorkeling; asta pentru că aici poţi înota cât vrei tu într-o lagună cu recif de corali şi sute de peşti tropicali coloraţi. Dacă doreşti şi ai curaj, intră în bazinul cu rechini (vei fi închisă într-o cuşcă, pentru siguranţă) ori în bazinul cu pisici de mare.
Îţi plac delfinii? Ei bine, la Adaland ai ocazia, pe lângă spectacolele pe care le oferă, să înoţi alături de simpaticele mamifere. Tot aici este amenajată o plajă tropicală unde poţi savura un frappé sau, dacă vrei, urcă-te într-o barcă şi porneşte în aventură, pe râul involburat.

Nu uita : la ora 16.00 toată lumea dansează în ploaie!

Efes – orașul uneia dintre cele 7 minuni ale lumii

Efes, fosta capitală a Asiei în timpul Imperiului Roman este printre cele mai bine conservate orașe antice din lume.  O vizită aici este tot ce ai nevoie pentru o incursiune in istorie, acum mai bine de 2000 de ani. Încă de la intrare vei fi uimită de Marele Teatru care avea o capacitate de 24000 de persoane. Acustica este și astăzi perfectă – du-te pe scenă, recită o poezie și te va auzi și spectatorul aflat în cel mai îndepărtat colț. Mergi apoi pe strada de marmură care te conduce spre Biblioteca lui Celsius. Vizibilă din orice punct al Efesului, biblioteca a fost construită ca mausoleu în onoarea lui Tiberius Julius Celsus Polemaeanus – guvernator al provinciei asiatice a cărei capitală era Efes. Printre ruine mai poți vedea casa de toleranță, toatele publice, băile romane (orașul avea apă caldă), fântâna împăratului Hadrian ori apeductul. Templul zeiței Artemis – una dintre cele 7 minuni ale lumii este tot aici însă din el nu a mai rămas decât o singură coloană, reconstruită din bucăți de marmură. Dacă mergi în timpul verii, nu uita pălăria, ochelarii de soare și sticla de apă pentru că este foarte cald.

Shopping în Bazar şi distracţie pe Bar Street

Kusadasi este faimos pentru viaţa de noapte iar Bar Street este cea mai aglomerată şi zgomotoasă stradă din oraş. Sunt atât de multe cluburi încât găseşti muzică din aproape orice colţ al lumii aşa că sigur vei găsi ceva pe gustul tău. De fapt, nu este o singură stradă cu baruri ci două: “Barlar Sokagi” – cu o mulţime de baruri irlandeze şi “Asagi Barlar Sokagi” – unde sunt cluburi şi baruri turceşti. Însă pe ambele artere sunt case tradiţionale din piatră transformate în cluburi şi baruri. Cu muzica urlând din fiecare pub, tinerii care dansează pe bar şi pe mese şi show-uri cu foc, Kusadasi are o viaţă de noapte extrem de vie.

Cât de shopping, aici este paradisul dacă eşti o împătimită a cumpărăturilor. Ai de ales între pieţe, buticuri, centre comerciale şi atracţia turiştilor – bazarul. După cum îi spune şi numele, in bazar vei găsi aproape orice: de la condimente la haine, suveniruri, ceramică, jachete de piele, covoare, ceasuri şi bijuterii din aur ori argint. Magazinele sunt deschise din zorii zilei până târziu în noapte, astfel că nu va trebui să-ţi sacrifici o zi de stat la plajă pentru a face cumpărături. Bazarul se află la 5 minute de port, motiv pentru care atunci când navele de croazieră acostează, vânzătorii cresc preţurile. Aşa că ţine minte: negociază pentru fiecare obiect pe care vrei să-l cumperi pentru că, de cele mai multe ori, preţul final va fi la jumătate din cel afişat.

O sesiune de cumpărături în bazar nu seamănă cu una dintr-un centru comercial, de exemplu. Vânzătorii turci sunt foarte amabili aşa că îţi vor oferi ceai, gogoşi cu miere, îngheţată ori te vor invita pur şi simplu să stai de vorbă cu ei în magazin. Aşa fac ei negoţ şi nu se vor supăra dacă la sfârşitul conversaţiei nu cumperi nimic. Dacă însă găseşti un butic de unde să achiziţionezi mai multe produse, vei primi mici cadouri sau reduceri.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/plaja/5-motive-sa-iubesti-kusadasi.html

DISTRIBUIȚI