DISTRIBUIȚI

Ca orice concediu, o vacanță în Corfu îți poate lăsa amintiri superbe de care să te bucuri o viață sau regrete și neplăceri pe care să vrei să le uiți. A noastră vacanță în Corfu a avut de ambele pentru că nu am știut anumite lucruri. De aceea, dacă cineva m-ar întreba ce este important de știut înainte de a pleca spre Insula de Smarald i-aș povesti:

1. Despre plajele din Corfu

Majoritatea plajelor cu nisip din Corfu se găsesc pe latura vestică a insulei. Stațiunile Agios GordosAgios Giorgios și Gefira toate se bucură de nisip fin și plaje lungi, potrivite pentru familiile cu copii. Apa este mai rece însă decât pe partea estică și prețurile în general mai mari, cel puțin la cazare.

Partea estică are și ea stațiuni cu plaje interesante (DassiaBarbatiKontokali), chiar dacă predominant cu pietricele, la fel ca intrarea în apă. Am fost cazați într-o stațiune de pe partea estică, dar de soare ne-am bucurat predominant pe partea vestică.

2. Despre palatul prințesei Sissi

Una dintre atracțiile principale într-o vacanță în Corfu este palatul prințesei Sissi. Noi eram pe punctul de a-l rata pentru că cineva ni-l vorbise de rău. I-am dat totuși o șansă și am concluzionat că au fost două ore investite excelent în care am admirat mobilele vechi, am aflat trista poveste a lui Sissi și am sorbit din priviri grădinile palatului și peisajele văzute din ele.

3. Despre Corfu Town

Am căutat mai mult timp un loc de parcare și am fost descurajați de aglomerația din Corfu Town. Odată ce am reușit să lăsăm mașina în parcarea mare dintre centru și fortăreață și am început să ne plimbăm pe jos, descurajarea a lăsat loc entuziasmului și am început să explorăm străduțele înguste, înțesate de magazine și buticuri cochete. Am vizitat și fortăreața, dar tot în centrul orașului ne-am întors de câteva ori. Cele mai bune restaurante și cea mai veselă atmosferă de pe toată insula aici le-am găsit.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-5-lucruri-de-stiut-inainte-de-o-vacanta-in-corfu

DISTRIBUIȚI