DISTRIBUIȚI

Pentru orice turist, experimentat sau începător, Roma poate fi copleșitoare!

Are atâta istorie în spate, atâtea muzee de văzut, atâtea străduțe de plimbat pe ele și atâtea atracții turistice că nu știi cu ce să începi! În prima vacanță la Roma îmi era clar ce aveam de văzut: Colloseumul, Foro Romano, San Pietro, Muzeele Vaticanului și Fontana di Trevi.

În următoarea vacanță am mai văzut câteva obiective turistice pe care le ratasem prima dată și m-am gândit că aici pot să închei cu Roma. Dar, căutând, am descoperit că atracții secrete în Roma se ascund unde te aștepți mai puțin și asta m-a făcut să mă întorc aici cu fiecare ocazie, pentru a le descoperi. Dintre cele mai importante atracții secrete din Roma, de văzut musai mi se par:

Cartierul Trastevere

Dacă vrei să simți atmosfera orașului adevărat, evitând aglomerația turiștilor, Trastevere este o alegere perfectă. Cafenele cochete, restaurante de familie cu pizza delicioasă și doar 2-3 mese pentru clienți, rufe întinse pe sârmă între balcoane vechi și câte un italian la colț de stradă gesticulând amplu te fac să vezi cum trăiesc de fapt locuitorii orașului.

Dealul Gianicolo

Orașul întins pe 7 coline se bucură de multe puncte de belvedere. Unul spectaculos se află pe dealul Gianicolo. Dacă vrei să vezi Roma de sus, o urcare pe trepte până în vârful dealului se va lăsa răsplătită cu priveliști spectaculoase. Și când vei reuși în sfârșit să-ți desprinzi ochii de la ele vei descoperi și aici sus câteva locuri de vizitat.

Insula Tiberina


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-5-atractii-secrete-din-roma

DISTRIBUIȚI