DISTRIBUIȚI

Austria se mândrește cu unele dintre cele mai impresionante peisaje montane din lume, indiferent de anotimp. Deși majoritatea exploratorilor preferă să descopere aceste locuri incredibile din mașină, noi îți recomandăm un mijloc de transport mai deosebit – trenul. Austria are o serie de rute de tren ce traversează Alpii și care oferă panorame excepționale. Până la urmă T.S. Eliot avea dreptate când spunea că nu destinația contează, ci călătoria. Iată așadar care sunt cele mai pitorești rute de tren din Austria, pentru o vacanță la munte altfel.

Ruta Semmering

Pornind din orășelul Gloggnitz, ruta Semmering traversează Alpii austrieci prin trecătoarea Semmering și se oprește în Mürzzuschlag. Ruta a fost construită la mijlocul secolului al XIX-lea, traversează 16 viaducte și 15 tunele, toate săpate manual în stâncă. Ruta Semmering este o adevărată capodoperă din perioada de pionierat a construcțiilor de căi ferate, astfel că a fost inclusă pe lista de locuri de patrimoniu UNESCO. Trenul care traversează această rută are și un vagon-cafenea în stil vintage, unde poți să te delectezi cu deserturi, vin, bere și cafea, în timp ce admiri versanții uriași. Dacă ești interesat să afli mai multe despre ruta Semmering, nu rata o vizită la muzeul dedicat trenurilor din Austria ce se află în orășelul Mürzzuschlag.

Ruta Arlberg

După ce au terminat ruta Semmering, inginerii austrieci au dorit să construiască o rută nouă care să facă parte din faimoasa linie feroviară Orient Express. Astfel, la sfârșitul secolului al XIX a început construcția unui nou traseu de tren – Arlberg, ce leagă Innsbruck de Bludenz, trecând prin Landeck. Cele mai impresionante peisaje pot fi admirate de pe podul Trisanna, în apropiere de castelul Wiesberg. Acest traseu este singura rută feroviară montană de la est la vest din Austria și traversează o sumedenie de poduri, tunele și viaducte. Mai mult, deoarece se află într-o zonă atât de înaltă, ruta de 135 de kilometri este considerată drept cea mai problematică din Europa, fiind mai tot timpul amenințată de avalanșe, alunecări de teren, inundații și căderi de piatră. În schimb, experiența de a călători pe acest traseu este de neegalat.

Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-4-rute-de-tren-care-iti-arata-frumusetea-peisajelor-montane-din-austria

DISTRIBUIȚI