DISTRIBUIȚI

1. Deșertul Sahara, Maroc

A fost primul deșert în care am ajuns, dar și cel mai frumos dintre cele văzute. Din Marrakech poți negocia excursia de 1-2-3 zile în deșert sau poți rezerva direct online.

2. Deșertul Iudeei, Israel

Nu este un deșert așa cunoscut precum Sahara, însă este absolut magnific! 

Am ajuns aici într-un mic tur cu mașina (o Mazda 2) prin Israel. Am prins o oferta buna de zbor către Tel Aviv, iar pentru cazare am ales tot Tel Aviv. Am închiriat o mașina și am străbătut în lung și în lat tărișoara timp de 4 zile, aproximativ 800km în total.

Deșertul se află între Ierusalim și Marea Moartă și este un deșert stâncos. Partea cea mai frumoasă este că nu trebuie să plătești nimic pentru a-l vizita. Dacă ai mașina îl poți străbate dinspre Ierusalim spre orașul Arad, cetatea Masada sau orașul Be’er Sheva. Ai mari șanse să vezi cămile pe marginea drumului sau mici oaze în mijlocul deșertului. Este o experiență unică.

3. Hatta, deșertul Arabiei, Dubai, Emiratele Arabe

Ultimul deșert pe care l-am vazut a fost într-o excursie in Dubai. Ai crede că îți trebuie foarte mulți bani să ajungi aici, însă nu este adevarat. O excursie în deșert costă numai 30 – 40 euro, suma în care ai incluse transportul de la și înapoi la hotel, o tură cu un Suv 4X4 pe dune, o vizită la o turmă de camile, o cină ușoară în mijlocul deșertului acompaniată de un spectacol arăbesc, dansuri tradiționale, narghilea și chiar o plimbare cu cămila (pe care nu am făcut-o și nu o recomandăm din milă pentru săracele animale). Pentru 15 Eur în plus am închirat o ora un ATV și ne-am aventurat pe dunele imense de nisip.

Citește mai mult: https://aventurescu.ro/