DISTRIBUIȚI

Dacă există ceva din plin în bătrâna Europă, acela este amalgamul de obiective ce trebuie văzute cu orice preț în trecerea prin această viață; sunt atât de multe, încât prea adesea ne trezim copleșiți de opțiuni și nu știm de ce capăt să apucăm problema.

Am fost cu toții atinși de încântare până la lacrimi asistând la spectacolul din Paris oferit de Turnul Eiffel și dacă nu am încercat să facem măcar o poză de tipul iluziei optice în care atingi cu degetul vârful… degeaba am fost. Iar dacă ai fost deja curtat și ai picat în mrejele Porții Brandenburg din Berlin sau ai fost îndrăgostit până peste cap de Sagrada Familia din Barcelona, ar fi timpul, poate să-ți îndrepți atenția către comori îmbrăcate într-o faimă mai puțin evidentă. Te ajutăm noi cu o listă de 28 de atracții monumentale răspândite pe întreg continentul.

Și în aceeași categorie includem și Big Ben-ul din Londra Dar cum stăm cu pozele făcute în fața comorilor mai puțin evidente ale Europei. Nu prea bine? Așa și-asa? Citește despre 14 dintre aceste trebuie-văzute și notează-le pe cele cărora le-ai rămas încă dator cu o poză.

Rummu – închisoarea de sub apă, din Estonia

Până în 1991, închisoarea Rummu era un penitenciar sovietic amplasat pe vârful unei cariere de calcar exploatată de deținuți. Când Estonia s-a dezbrăcat de haina regimului sovietic, în 1991, cariera a fost abandonată. Apele anterior pompate în afară, au rămas libere să ia cu asalt clădirea, lăsând la suprafață doar o mică secțiune vizibilă și grămezi de lucruri de explorat în adâncimi.

Omul Moleculă – Berlin, Germania

În ciuda faptului că e cea mai tânără dintre cele șapte selecții ale clasamentului nostru, acest trio de aluminiu este deliciul berlinezilor din 1997 și urmarea dintr-o serie tematică de mai multe sculpturi înrudite, din SUA. Proiectul artistului American, Jonathan Borofsky, reprezentat de trei bărbați găuriți, simbolizează structura moleculară a omenirii.

Ridicată în apa râului Spree, piesa arhitecturală amintește de miracolul vieții, care e posibil datorită interacțiunii în mare parte dintre apă și aer, creație a acestor molecule ale materiei organice, ce se unifică pentru a da naștere existenței noastre.

 

Rocamadour, Lot, Franța

O veritabilă comoară europeană, Rocamadour este, în fiecare centimetru, la fel de încântător precum sună. Construit în stâncă de calcar, acest sat din sudul Franței este admirat pentru numeroasele-i situri religioase, pentru brandul de brânză de capră cu care se fălește și pentru o arhitectură medievală impecabilă. De vrei să pătrunzi aici, există o singură cale și aceea este poarta Figuier.
Read more at http://www.momondo.ro/inspiratie/monumente-europene/#VDhCICR8T3KvvMXV.99

 

DISTRIBUIȚI