DISTRIBUIȚI

Este incredibl că monumentele construite de civilizaţiile antice cu mii de ani în urmă ne bucură cu frumuseţea lor şi astăzi. Admirarea acestor locuri este ca un pas înapoi în timp, ce ne face martori a vieţii care a încetat să existe mulţi ani în urmă. De la băile romane din Anglia la peşterile Ajanta din India, am găsit 26 de ruine antice pe care toată lumea ar trebui să le viziteze în timpul vieţii.

Machu Picchu

Datând din secolele 15 – 16, Machu Picchu din Peru a fost o proprietate regală sau un loc sacru folosit de conducătorii incaşi în scopuri religioase . Sit-ul este format din peste 3000 de trepte şi mai mult de 150 de structuri de piatră. A fost descoperit abia în anul 1911, secole după ce invadatorii spanioli au distrus civilizaţia incaşă.

Pompei

Pompei a fost un oraş prosper roman lângă Napoli, Italia, înainte de a fi acoperit de cenuşă după erupţia vulcanului Vezuviu în anul 79 d.Hr. Erupţia a ucis 2000 de oameni, dar oraşul a rămas intact în cenuşă până când nu a fost descoperit în 1748.

Stonehenge

Ademenind aproape un milion de vizitatori pe an, Stonehenge-ul este o compoziţie circulară alcătuiă din 100 de pietre misterioase mari şi se estimează că a luat în jur de 1500 de ani strămoşilor noştri neolitici pentru al construi. Este una din cea mai veche minune a lumii din cele şapte.

Chichén Itzá Tinum

Sit-ul sacru Chichén Itzá în Tinum din Mexic, este unul din principalele centre Maya de pe peninsula Yucatan, are o bogată istorie de 1000 de ani. Prima aşezare a sit-ului datează cu anii 415-455 d.Hr.

Regiunea Angkor

Acoperind o suprafaţă mai mare decât New York-ul cu cele 5 districte ale sale, Angkorul din Seim Reap, Cambodgia, a fost locul a mai multor capitale a Imperiul Khmer în perioada dintre secolele 9 şi 15. Templul din secolul al 12-lea Angkor Wat este unul dintre cele mai venerate şi chiar apare pe steagul ţării.

Colosseumul din Roma

Locul numeroaselor lupte de gladiatori şi animale, Colosseumul din Roma, Italia, a fost construit de împăratul Vespasian în anii 70-72 d.Hr. ca un cadou de distracţie pentru poporul roman.

Micene

Deşi în oraşul grec Micene au existat aşezări încă în timpul epocii Bronzului timpuriu, palatul care poate fi văzut astăzi datează cu secolul 14 î.Hr. Multe artefacte de artă au fost descoperite în mormintele din Micene.


Read more: http://inbors.com/ruine-antice-care-trebuie-sa-le-vizitati-in-decursul-vietei/