DISTRIBUIȚI

Nu este nimic mai bântuitor decât un oraş odată plin de viaţă care a fost abandonat. Iată nişte imagini din unele din cele mai incredibile oraşe fantomă.

1. Dallol, Etiopia

Acest loc a fost cândva o comunitate mineră de extragere a potasei (carbonat de potasiu), sărurilor de potasiu (Silviti) şi de sare, abandonat în 1960.

Acest loc deţine recordul pentru cea mai ridicată temperatură medie într-o locaţie locuită de pe Pământ, cu o temperatură înregistrată între anii 1960-1966 de 35 de grade Celsius.

 

2. Novi Cidade de Kilamba, aproape de Luanda, Angola


Oraşul a fost conceput pentru a găzdui până la 500.000 de oameni după finisare şi a fost construit acum câţiva ani de compania de stat China International Trustand Investment Corporation.

Acesta are 750 de blocuri de 8 etaje cu apartamente, 12 şcoli, mall-uri cu cinematograf, un hotel de cinci stele şi mai mult de 100 de centre de vânzare cu amănuntul.

Doar 220 de apartamente au fost vândute din cele 2880 până în iulie 2012, dar acum oraşul creşte încet.

3. Kolmanskop sau Kolmanskuppe, Namibia

Kolmanskop a fost fondat în 1908, în toiul febrei diamantelor din Namibia, dar oraşul cu un cazinou, un spital şi o şcoală a fost părăsit încet, imediat după Primul Război Mondial, când au scăzut vânzările de diamante.

4. Tawergha, Libia

Oraşul a fost golit de către miliţia Consiliului Naţional de Tranziţie din Libia, în octombrie 2011.

Tawerha a avut o populaţie de 24.223 de locuitori, în 2006.

5. Pomona, Namibia

Aici a fost cea mai bogată mină de diamante a anilor 1910: potrivit unor povestiri, de aici din deşert au fost exploatate mai mult de un milion de carate.

Acum este o zonă mineră de diamante (cu acces restricţionat), numită Sperrgebiet.


Read more: http://inbors.com/25-cele-mai-ciudate-si-tragice-orase-fantoma-din-lume/