DISTRIBUIȚI

Viena este orașul din străinătate pe care l-am vizitat de cele mai multe ori. Este la câteva ore distanță de mers cu mașina de casă și este și unul dintre cele mai frumoase metropole din Europa, așa că am făcut excursii în capitala Austriei de fiecare dată când am avut ocazia.

Astfel, am vizitat Viena primăvara, când parcurile începeau să prindă culoare, de Revelion, când toate străzile erau invadate de milioane de beculețe, și de mai multe ori în toiul verii, când temperaturile mult mai blânde făceau plimbările printre palate o adevărată plăcere.

Ultima astfel de escapadă a fost la finalul verii, scopul principal al vacanței în Viena fiind să vizitez un obiectiv superb, pe care îl ratasem până atunci: Palatul Belvedere. Dar, cum nu poți să ajungi în Viena fără să petreci tot timpul pe străzile ei fermecătoare, am ajuns să văd și să revăd o mulțime de alte locuri minunate.

Cum să ajungi cu mașina în Viena

Am plecat la Viena într-un weekend prelungit, astfel că am avut suficient timp să merg cu mașina. Plecând dis-de-dimineață din Timișoara, am ajuns în capitala austriacă aproximativ șase ore mai târziu. Întregul drum s-a desfășurat pe autostradă, astfel încât excursia a fost lejeră, ba uneori chiar plictisitoare. Laughing

Informații utile pentru un traseu cu mașina Timișoara – Viena

  • distanță: 550 km, dintre care 492 km pe autostradă
  • cost aproximativ al combustibilului: 44,75 euro
  • taxe de drum (viniete în Austria și Ungaria): 21,43 euro

Ce să vizitezi în capitala Austriei

Așa cum spuneam, nu am fost la prima escapadă la Viena, astfel încât, de această dată, am sărit peste Palatul Schönbrunn, MuseumsQuartier, Muzeul Albertina, Prater și alte obiective turistice mai departe de centrul orașului.

Palatul Belvedere

Deoarece acesta a fost principalul motiv pentru mini-vacanța mea la Viena, Palatul Belvedere a fost primul pe lista mea o atracții de vizitat. Încă de la intrare, am fost impresionantă de somptuozitatea uriașului palat baroc. Belvedere este, de fapt, un complex format din două palate baroce (Upper Belvedere și Lower Belvedere), Oranjeria și grajdurile palatului. Întregul complex se află într-un uriaș parc în sud-estul orașului și găzduiește un muzeu important cu același nume.

Palatele datează de la începutul secolului al XVII-lea, complexul fiind inițial reședința e vară a prințului Eugen de Savoya. Astăzi, Belvedere este considerat drept unul dintre cele mai frumoase palate baroce din lume, fiind și unul dintre cele mai îndrăgite locuri din Viena.

Muzeul Belvedere se mândrește cu o uriașă colecție de artă austriacă din Evul Mediu și până în prezent, inclusiv cea mai mare colecție de picturi semnate de Gustav Klimt, în care se regăsește și faimoasa lucrare Sărutul.

Uriașul parc ce leagă cele două clădiri minunate este o atracție în sine, fiind decorat cu o mulțime de flori multicolore, statui, fântâni arteziene baroce, scări ornate și alei frumos amenajate.

Orar de vizitare Palatul Belvedere

Upper Belvedere:

  • sâmbătă – joi: 09:00 – 18:00
  • vineri: 09:00 – 21:00

Lower Belvedere:

  • sâmbătă – joi: 10:00 – 18:00
  • vineri: 10:00 – 21:00

Grajdurile palatului:

  • zilnic: 10:00 – 12:00

Eu am petrecut câteva ore doar admirând palatele și plimbându-mă prin grădinile impresionante, fără să mai ajung să vizitez și muzeul. Așa că îți recomand să-ți acorzi măcar jumătate de zi pentru a vizita întregul complex.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-24-de-ore-in-viena-ce-poti-face-o-zi-in-capitala-austriei