DISTRIBUIȚI

Franţa este recunoscută cea mai vizitată ţară din lume, e şi de aşteptat, o ţară cu o aşa istorie şi cultură bogată nu duce lipsă de obiective turistice.

Franţa are 37 de locuri înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, o mulţime de oraşe de interes cultural mare, plaje şi staţiuni pe litoral, staţiuni de schi şi regiuni rurale care bucură vizitatorii cu liniştea şi frumuseţea lor.

Aşa dar mai jos voi prezenta 20 cele mai vizitate monumente şi obiective turistice din Franţa din ultimii ani.

20. Musée Grévin

Aproximativ 756 124 de vizitatori au deschis porţile Muzeului Grevin din Paris în 2013. Muzeul constă dintr-o colecţie de figuri de ceară, printre care personalităţi renumite aşa ca, Albert Einstein, Mahatma Gandhi, Michael Jackson şi Alfred Hitchcock. De asemenea, aici sunt reconstituite numeroase scene renumite din istoria Franţei.

Grevin este unul din cele mai populare muzee din Franţa şi ocupă locul 20 după frecventare.

19. Luvru de la Lens

Acest muzeu a fost creat în contextul descentralizării instituţiilor culturale mari pariziene, astfel Louvre de la Lens este legat de Luvru din Paris print-un acord ştiinţific şi cultural şi mai este numit “al doilea Luvru”.

Situat în Pas-de-Calais, Luvru de la Lens e departe de al face să roşească pe bunicul său parizian. Cu 863 117 de vizitatori în 2013, muzeul a devenit al 19-lea cel mai vizitat loc cultural din Franţa.

18. Muzeul Oranjerie din Paris

Muzeul de Oranjerie este un muzeu de picturi impresioniste şi post impresioniste situat în Grădinile Tuileries.

Datorită anului de excepţie 2013, Mu1zeul de Oranjerie din Paris intră în clasamentul nostru cu 900 000 de vizitatori. An record, care îşi datorează succesul expoziţiei “Frida Kahlo şi Diego Rivera” precum şi a pasiunii constante a vizitatorilor faţă de sala de “Nuferi” pictată de Claude Monet.

 17. Mănăstirea Mont Saint-Michel

Abaţia Mont Saint-Michel, construită în secolul al optulea pe o stâncă de granit, înconjurată de de mlaştini şi nisipuri mişcătoare la graniţă dintre Bretania şi Normandia, oferă vizitatorilor un decor de vis.

Este împărţită în două părţi: abaţia şi Merveille, aceasta din urmă constituie partea gotică,locul unde au trăit călugării, a stârnit în 2013 interesul a 968 836 de vizitatori.

16. Sainte-Chapelle, Paris

Sainte-Chapelle (Sfânata Capela) împreună cu Conciergerie constituie unele dintre ultimele vestigii ale palatului regal din Île de la Cité. Capodoperă a artei gotice vizitată de 982 836 ori în 2013, Sfânta Capelă a fost construită la cererea Sfântului Louis pentru a găzdui Coroana de Spini, o bucată a Sfintei Cruci şi diverse alte relicve ale Patimilor dobândite începând cu 1293.


Read more: http://inbors.com/cele-mai-vizitate-monumente-si-obiective-turistice-din-franta/